Reino Nordin: Hermoromahdus lähellä - Viihde - Ilta-Sanomat

Reino Nordin: Hermoromahdus lähellä

Muusikko Reino Nordinin viime vuosi oli äärimmäisen rasittava. Se tallentui Iholla-sarjaan.

Nyt Reino Nordin voi jo hengittää vapaammin. Uusi levy on valmis ja kotona tilanteet rauhoittuneet.

25.4.2012 8:01

Muusikko-näyttelijä Reino Nordin soittaa helsinkiläisessä ravintolassa kitaraa ja laulaa. Leppoisalla tuulella oleva Reino julkaisee kesäkuussa pitkäsoiton, jota hän on työstänyt viimeiset kaksi vuotta.

- Levy olisi varmaan tullut kolmessa kuukaudessa, jos olisin pelkästään keskittynyt levyyn ja jättänyt vaimolle huutamisen vähemmälle, Reino kertoo.

Reinon on voinut nähdä huutamassa Sub-tv:llä dokumentaarisessa Iholla-sarjassa. Miehen arkkitehti-vaimo Maria Nordin kuvasi viime vuoden omaa ja perheensä elämää, joka oli ongelmia ja haasteita täynnä.

Muun muassa pariskunnan pitkittynyt talonrakennusprojekti ja anopin luona asuminen saivat Reinon hermot kiristymään, ja hän purki ahdistustaan vaimoonsa kiukuttelemalla ja kiroamalla.

- Tajusin alkukeväällä, että mun pitäisi olla studiolla eikä vaippahommissa tai raksalla. Se voi kuulostaa julmalta, mutta se on, mitä mä olen ja mitä haluan olla, Reino sanoo.

Hän kertoo oppineensa, että haluaisi vain tehdä musiikkia ja taidetta eikä rakentaa taloa. Kun rakentaminen ei edennyt suunnitelmien mukaan, oli hermoromahdus lähellä.

- Olisi hyvä, jos hermoromahdus voitaisiin välttää. Mutta on se käynyt lähellä, kenellä se ei kävisi, joka rakentaa taloa.

- Siinähän se hermo menee, kun hakee idylliä ja kaikki menee päin helvettiä. Mulle tuli pysyvä, ahdistava vitutus, kun en päässyt tekemään levyäni. Se on ollut tosi tuskallista ja ahdistavaa.

Reino kertoo joutuneensa rikkomaan välejään läheisten kanssa ja häätämään ihmisiä elämästään saadakseen rauhan musiikinteolle.

- Kun on ollut riitaa ja kriisiä, ei sen jälkeen voi lähteä studiolle. Ei siitä tule yhtään mitään.

- On ollut henkinen taisto hyväksyä omat virheensä. Ei televisiossa ole näytetty, kuinka olen pyytänyt anteeksi ihmisiltä.

Reino and the Rhinos -yhtye levytti viimeksi kolme vuotta sitten ja nyt on vuorossa albumi, joka on aiempaa tuotantoa syvempi ja määrätietoisempi, ehkäpä juuri vastoinkäymisten vuoksi.

- Saahan niistä lauluihinkin jotain sisältöä, Reino myöntää.

Uudesta albumistaan innoissaan oleva muusikko näkee perheensä tulevaisuuden valoisampana kuin menneen. Reino aloittaa keikkailun ja Maria-vaimo on hakenut mukaan kunnallispolitiikkaan.

- Edelleen on paljon ongelmia, mutta ne eivät ahdista enää niin paljoa.

Reino and The Rhinosin uusi albumi ilmestyy 6.6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?