Tohtori Kiminkinen kritisoi Yleä: ”Suuria ikäluokkia ei saa unohtaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tohtori Kiminkinen kritisoi Yleä: ”Suuria ikäluokkia ei saa unohtaa”

Viime kesänä lopetetun Tohtori Kiminkinen -ohjelman päähenkilö Tapani Kiminkinen on seurannut Ylen ohjelmien tilannetta.

24.4.2012 11:17

- Tämä nuorentamislinja tuntuu olevan kaikilla kanavilla. Ymmärrän sen, mutta se on varmasti haastavaa, sillä nuoret katsovat televisiota entistä vähemmän. Toisaalta pitäisi huomioida myös suuret ikäluokat, jotka katsovat televisiota. Heitä ei saisi unohtaa, Tapani Kiminkinen muistuttaa.

Hän mainitsee myös Markku Pölösen ohjaamat suositut maalaiskomediat, jotka ovat suosittuja kaikkialla Suomessa, eivät ainoastaan maaseudulla.

Tohtori Kiminkisen ohjelman lopetus tuli viime kesänä yllätyksenä, sillä YLE TV1:llä esitetty suosikkiohjelma keräsi viikoittain yli 600000 katsojaa. Hyvät luvut antoivat ymmärtää, että luvassa olisi jatkoa, mutta toisin kävi. TV1:n ohjelmapäällikkö

Airi Vilhunen kertoi tuolloin lopettamispäätöksen olevan puhtaasti taloudellinen päätös. Kiminkinen sanoo ymmärtävänsä silloista tilannetta.

- Se johtui Ylen kaoottisesta rahoitustilanteesta. Siellä oli kaikki sekaisin ja uusi johto, kaikilla oli paniikki päällä. Ei siinä sen kummallisempaa, mutta se vain tuli äkkiä.

Nyt tilanne vaikuttaa valoisammalta. Kiminkinen paljastaa, että tuotantoyhtiö neuvottelee nyt Ylen kanssa uudesta ohjelmasta. Sitä, tuleeko sarja olemaan sama, hän ei vielä kommentoi.

Kiminkinen toivookin Ylelle jatkossa pitkäjänteisyyttä ohjelmatuotantoon ja suunnitteluun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?