House loppuu, viimeisellä jaksolla pahaenteinen nimi – katso jäähyväiskuvat!

Julkaistu:

Yksi USA:n suosituimmista televisiosarjoista tulee tiensä päähän 177 jakson jälkeen. Viimeinen jakso nähdään pian.
Tohtori Houseen henkilöitynyttä draamasarjaa tehtiin kahdeksan vuoden ajan. House ehti tehdä päätähdestään Hugh Lauriesta kansainvälisen nimen.

Sarjan tekijäkaarti kokoontui jäähyväistilaisuuteen perjantaina Los Angelesissa.

- Olen huono jättämään hyvästejä, manaili äksyä mutta sympaattista lääkäriä Gregory Housea menestyksekkäästi näytellyt britti Hugh Laurie.

"Olen toivoton hyvästeissä"Varsinaisesta lopettamispäätöksestä kerrottiin jo aikaisemmin. Päätöstä luonnehdittiin vaikeaksi. Laurie oli itse tekemässä lopettamispäätöstä, sillä hän kuuluu myös sarjan tuottajiin.

- Yleisesti ottaen olen täysin toivoton hyvästeissä. En myöskään ole kovin hyvä tervehtimään. Kaikki mitä siinä välissä on, sen suhteen pärjään ihan ok. Mutta nämä ovat melko pitkät ja pitkitetyt jäähyväiset roolihahmolle sekä niille 300 ihmiselle, joiden kanssa olen työskennellyt kahdeksan vuoden ajan. Tämä on ollut hyvin tunteellista ja on sitä varmasti jatkossakin, Laurie sanoi.

Ennen Housea Hugh Laurie, 52, muistetaan erityisesti huolettoman poikamiesisännän Bertie Woosterin roolista englantilaisessa komediasarjassa Kyllä Jeeves hoitaa. Lauriella oli suhteellisen näkyvä osa myös 80-luvun Musta kyy -komediasarjassa, jonka pääosassa oli Rowan "Mr. Bean" Atkinson.

Cambridgen yliopiston ja Etonin yksityiskoulun kasvatti Laurie on palkittu Housen roolistaan kahdesti Golden Globella. Sarja nosti hänet yhdeksi television kovapalkkaisimmista näyttelijöistä. Kerrotaan, että enimmillään liksaa tuli 700 000 dollaria per jakso.

Tulevaisuudensuunnitelmistaan Laurie on paljastanut sen verran, että hän aikoo pian lähteä kiertueelle bluesyhtyeensä kanssa. Hän on vihjannut lopettavansa näyttelemisen ja keskittyvänsä musiikkiuraansa.

"Kaikki kuolevat"Housen kahdeksannen kauden päätösjakso nähdään Yhdysvalloissa 21. toukokuuta. Sen nimi on – ehkä pahaenteisesti – "Everybody Dies" eli "Kaikki kuolevat". Nimi on viittaus Housen kyyniseen mottoon "everybody lies" eli "kaikki valehtelevat".

Katsojamäärissä mitattuna House oli suosituimmillaan 3. kaudella, jolloin sillä oli Yhdysvalloissa 20 miljoonaa katsojaa.

Päätöskautta on seurannut keskimäärin 9,8 miljoonaa katsojaa, mikä on vähemmän kuin koskaan aiemmin.

Suomessa Housesta on menossa vasta kuudes tuotantokausi. Sarjaa esittää MTV3.

Ota kantaa

Jäätkö kaipaamaan Housea?

En todellakaan 49% Kyllä 51%
Ääniä yhteensä 26630

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt