Laulukilpailija panttasi iskelmätähden kadonneen kitaran

Julkaistu:

Iskelmätähti Juha Metsäperä löysi kadonneen kitaransa panttilainaamosta.
Iskelmälaulaja Juha Metsäperä kadotti noin 1000-1500 euron arvoisen akustisen kitaransa keikkamatkalla Jyväskylässä joulukuussa 2009. Kitara unohtui autoa pakatessa parkkihalliin.

– Huomasin asian vasta kotona Pälkäneellä. Soittelin vartiointiliikkeet ja hotellin, mutta turhaan. Ajattelin, että sinne meni hyvä kitara. Mutta onneksi tein myös rikosilmoituksen, Metsäperä kertoo.

Runsaan kahden viikon päästä kitara päätyi Jyväskylässä toimivaan panttilainaamoon. Helsingin Pantti Oy:n Jyväskylän-konttori maksoi kitarasta 290 euroa.

Panttilainaamoon kitaran oli toimittanut television laulukilpailusta tuttu kilpailija. Poliisi epäili kilpailijaa kavaltamisesta, mutta syyttäjä päätti olla nostamatta asiassa syytettä.

Kilpailija kertoi kuulusteluissa ostaneensa kitaran ravintolassa 400 eurolla tuntemattomalta virolaiselta. Kitara päätyi kuitenkin nopeasti panttilainaamoon. Poliisille hän kertoi sairastuneensa ja päättäneensä sen vuoksi luopua soittimesta hetkeksi.

Hän ei kuitenkaan lunastanut panttia takaisin. Elokuussa 2010 poliisi takavarikoi kitaran. Rikosilmoituksen tuntomerkit paljastivat oikean omistajan, ja Metsäperä sai K. Yairi -merkkisen soittimensa takaisin viikkoa myöhemmin.

– Omaa tyhmyyttäni kitaran hukkasin enkä osannut arvata, että saisin sen takaisin. Ajattelin jo, että löytäjä saa pitää. Kitara oli minulle henkilökohtaisesti rakas ja nyt se on vieläkin rakkaampi. Se teki pitkän tien, Metsäperä huokaa.

Koska laulukilpailijaa vastaan ei löytynyt todisteita, hylkäsi syyttäjä epäilyt kavalluksesta ja petoksesta.

– Kertomus kitaran saantitavasta on mahdollinen ja hänen menettelynsä saattaisi täyttää lähinnä tuottamuksellisen kätkemisrikoksen tunnusmerkistön, syyttäjä kirjasi päätökseensä tämän vuoden helmikuun lopulla.

Tämän epäilyn paikkansapitävyyttä ei päästy käräjille myöskään mittaamaan, sillä syyteoikeus oli ehtinyt kahdessa vuodessa vanhentua.

Metsäperä suhtautuu laulajakollegansa kertomukseen varauksella.

– Aina voi miettiä omassa päässään, mikä on totuus. Mutta uskottakoon tämän kerran, Metsäperä sanoo ja muistelee yhä hetkeä, kun huomasi kitaransa kadonneen.

– Tuli kyllä itseään soimattua aika rajusti. Piti taputella itseä päästä ja sanoa, että "hyvä, Juha!".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt