Juopoksi leimattu salkkaritähti paljasti oman elämänsä tragediat - Viihde - Ilta-Sanomat

Juopoksi leimattu salkkaritähti paljasti oman elämänsä tragediat

Taalasmaan Sepon juopottelusta huomautellaan Jarmo Koskelle, joka ei ole siihen millään tavalla syypää. Jarmo joutuu kantamaan Sepon taakkoja, vaikka taakkoja riittäisi omastakin takaa.

1.4.2012 13:08

Seitsenlapsista perhettä kohtasi tragedia, kun Jarmo Koski oli 13-vuotias. Isä kuoli, ja perheen taloudellinen tilanne romahti. Isän kirjapaino meni vararikkoon.

- Meiltä lähti kaikki. Autosta oli viimeinen osamaksuerä maksamatta, mutta se vietiin pois.

Isän kuolema vaikutti siihen, että Jarmo alkoi tehdä hyvin aikaisin töitä. Hän myi kavereidensa bändin keikkoja ja hoiti bändin valoshow'ta. Iltaisin hän työskenteli nakkikioskin myyjänä. Jarmo toimi myös lehtiasiamiehenä ja myi lehtiä ovelta ovelle. Kainalossaan hänellä oli isän vanha salkku, jossa oli näytenumeroita.

- Isän kuolema jätti sellaiset jäljet, että piti pärjätä yksin. Isän kuoltua äiti sairastui. Se oli varmaan psykosomaattista, äidin selkä ei kestänyt. Meitä oli vielä kolme poikaa kotona, ja jouduimme tekemään itse ruokaa.

Jarmo on menettänyt isänsä lisäksi niin äitinsä kuin siskonsakin. Täyttäessään 40 vuonna 1991 hän matkusti perheensä kanssa Kreikkaan. Perheen palattua Suomeen Jarmon äiti tuli kylään ja toi mansikoita. - Hän oli ihan keltainen kasvoiltaan. Äiti tiesi, että oli sairas, mutta ei kertonut. Jarmo ei silloin tajunnut, että keltaisuus on selvä merkki haimasyövästä.

Äiti eli vielä yli vuoden. - Luin äidille sairaalassa kirjan Mäyrän jäähyväislahjat. Se kertoo just meidän äidistä, joka on pitänyt huolta kaikista. Äiti sanoi, että hyvältä tuntuu, jos noin ajatellaan. Viimeisin menetys tapahtui kesällä 2003, kun sisko kuoli rintasyöpään. Pikkuveli näytteli silloin tangosäveltäjä Unto Monosta näytelmässä Satumaa. - Seuraavana päivänä näyttelin kohtausta, jossa äiti kuolee syliin. Ei tarvinnut itkua kaukaa hakea, Jarmo kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?