Miehenä syntynyt missi diskattiin Kanadassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Miehenä syntynyt missi diskattiin Kanadassa

Miss Universum –kilpailuun tähdännyt kanadalainen missi Jenna Talackova joutui jättämään missihaaveet sikseen.

Jenna Talackova (oik.) poseeraa Miss International Queen –kilpailun voittaneen Korean edustajan Minin vierellä vuonna 2010. ­

26.3.2012 15:26 | Päivitetty 26.3.2012 18:28

Miss Universe Canada – kilpailuun osallistunut 23-vuotias Jenna Talackova diskattiin kilpailusta. Syynä oli se, että Talackova oli syntynyt mieheksi, kertoo Daily Mail.

Jo neljävuotiaana itsensä naiseksi tiennyt ja 14-vuotiaasta asti hormonihoidoissa käynyt Talackova ei itse näe rikkoneensa kilpailun sääntöjä. Hän on käynyt läpi sukupuolenkorjausleikkauksen vuonna 2010.

- Hän tuntee olevansa oikea tyttö ja haluaisi jättää menneisyytensä taakseen. Valitettavasti kilpailun sääntöjen mukaan emme voi antaa tämän tapahtua, kertoo kilpailun alueellinen johtaja Denis Davila.

Kilpailun säännöissä sanotaan, että osallistujien pitää olla naiseksi syntyneitä. Talackova on kilpailuhakemuksessaan väittänyt asian olevan näin, mutta Davilan tentatessa asiaa Talackova myönsi syntyneensä pojan kehoon.

Hänen diskauksensa on aiheuttanut suurta vastustusta etenkin sosiaalisen median puolella. Kilpailun Facebook-sivut ovat täyttyneet vihaisista kommenteista.

Davila vastaa kritiikin esittäjille vain yksiselitteisesti:

- Nämä ovat kilpailun säännöt, emmekä me voi asialle mitään. Diskauksesta huolimatta toivotamme Jennalle kaikkea hyvää.

Katso lisää kuvia Jennasta Daily Mailin sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?