Lavoilla jo 50 vuotta – näin Vesa-Matti Loirin ura huipentuu - Viihde - Ilta-Sanomat

Lavoilla jo 50 vuotta – näin Vesa-Matti Loirin ura huipentuu

Taiteilija Vesa-Matti Loirilla on syytä juhlaan, sillä legendojen kastissa painiva näyttelijä ja muusikko juhlii tänä vuonna 50-vuotista uraansa.

Vesa-Matti Loiri lauloi joululauluja Johanneksen kirkossa joulukuussa 2011.­

23.3.2012 7:00

Sen kunniaksi Loiri nousee kolme kertaa konserttilavalle.

- Olen onnellinen ja onnekas, että olen saanut nauttia 50 vuotta siitä, mitä eniten rakastan ja haluan – työskennellä taiteen ja viihteen parissa. Se tekee hyvin nöyräksi ja kiitolliseksi, Loiri kertoo tiedotteessa.

Juhlavuoden ensimmäinen konsertti on Hartwall Areenalla 28. syyskuuta. Ohjelmisto koostuu kuulijajoukolle tutuista klassikoista, ja taustayhtyeessä soittavat suomalaiset huippumuusikot Lenni-Kalle Taipaleen ja Kalle Torniaisen johdolla.

Lorin 50 vuotta kestäneeseen uraan mahtuu monia ikimuistoisia hetkiä: ensimmäinen päärooli Pojat-elokuvassa, yhteistyö Spede Pasasen kanssa, väkevät teatteriroolit, menestys urheilun ja musiikin saralla.

Tähän päivään mennessä Loiri on näytellyt 69 filmissä, julkaissut 31 äänilevyä ja tehnyt lukuisia tv-rooleja.

- Uralleni on mahtunut paljon erilaisia tärkeitä kiintopisteitä, kuten projekteja ja suuntia, joita kohden mennä. Näitä määränpäitä kohti kulkiessa olen tajunnut, että aika kuluu nopeasti ja elämällä on tarkoitus.

Vesa-Matti Loiri lomailee koko kevään Thaimaassa. Suomeen hän palaa kesän korvilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?