Julkkisäidit tyrmistyivät Supermarjon kasvatusmetodeista - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkkisäidit tyrmistyivät Supermarjon kasvatusmetodeista

Supermarjo ja tytöt -sarjan päähenkilön Marjo Niittyviidan kasvatusmetodit jakavat mielipiteitä.

20.3.2012 14:01

Tänään Liv-kanavalla alkavassa Supermarjo ja tytöt -sarjassa esiintyvän Niittyviidan perheen runsaat liikuntaharrastukset ja lasten tiiviit harrastusaikataulut ovat herättäneet runsaasti keskustelua jo ennen ohjelman alkamista.

Perheen äiti Marjo Niittyviita kertoi perjantaina Ilta-Sanomissa kilpahiihtäjäksi tähtäävän 10-vuotiaan tyttärensä käyvän talvikauden aikana 40 hiihtokisat ja harjoittelevan useita kertoja viikossa.

Lisäksi tytön harrastuksiin kuuluu eri soittimia, kuviskerhoja, yleisurheilua ja suunnistusta. Sara Niittyviita soittaakin äitinsä mukaan vuodessa noin sata keikkaa harmonikkansa kanssa.

Tanssiyrittäjä ja äiti Anitra Ahtola-Janatuinen hämmästelee Niittyviidan lasten kiireistä arkea.

- Kuulostaa kyllä tosi kovalta näiden lasten tahti. Lapsen tehtävänä on leikki ja koulu. Kannustan toki harrastamaan, mutta sen tulisi olla vielä sitä leikkiä. Siitä ei saa olla haittaa koululle.

Anitra huomauttaa, etteivät kaikki lapset tokikaan ole samanlaisia. Toiselle muutaman kerran viikossa tapahtuva harrastus voi olla tarpeeksi, toiselle viisikin kertaa viikossa on sopiva.

- Yleensä, mitä enemmän harrastaa vapaa-ajalla, sitä kovemmin joutuu keskittymään tunneilla, koska vapaa-ajalla ei ole aikaa kerrata ja päntätä läksyjä.

Anitra laskeskelee kauhuissaan 10-vuotiaan Saran sadan keikan vuositahtia ja neljänkymmenen hiihtokisan talvikautta.

- Hyvänen aika! Lapsuus on niin lyhyt aika. Kaikki vanhemmat tietävät, että innokkaat lapset haluavat olla kaikessa mukana, mutta vanhemman tehtävä olisi huolehtia jaksamisesta.

Fitness-valmentaja Jutta Gustafsbergin ensireaktio Niittyviidan perheen harrastusmäärään kertoo paljon.

- Oho.

Gustafsberg on kertonut avoimesti olevansa huolissaan lasten ja nuorten lihomisesta ja vähäisestä liikkumisesta, mutta Niittyviidan viikko-ohjelma vetää hänetkin hiljaiseksi.

- Jos lapset itse nauttivat harrastuksista ja koulunkäynti sujuu, niin mikäs siinä sitten. Mutta jos harrastaminen on vanhempien kunnianhimoa, se on eri asia.

Lue lisää julkkisäitien kommentteja päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?