TV:n superäidillä vuosien romanssi olympiamitalistin kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

TV:n superäidillä vuosien romanssi olympiamitalistin kanssa

Supermarjo ja tytöt -sarjan Marjo Niittyviita tapaili olympiamitalisti Andreas Goldbergeria 90-luvulla.

13.3.2012 12:41

Tosi-tv-äiti Marjo Niittyviidalla, 37, oli nuoruudessaan lähes seitsemän vuoden läheinen suhde mäkihyppääjätähti Andreas Goldbergerin kanssa. Kaksikko tapasi toisensa Lahden Salpausselän kisoissa 1992, jolloin Marjo oli 17-vuotias ja todellista läpimurtoaan mäkihyppääjänä vielä odotellut Goldberger 19-vuotias.

- Katseemme kohtasivat pienen vilkaisun ajan ja tällaisena puheliaana ihmisenä menin sitten juttelemaan. En tiennyt kuka hän oli, sillä hän oli vielä aivan uransa alussa ja kyseessä oli hänen ensimmäiset arvokisansa Suomessa, Marjo muistelee.

Kaksikko piti ensitapaamisesta lähtien vuosien ajan tiiviisti yhteyttä puhelimitse. Paria yhdisti rakkaus talvilajeihin, sillä Marjokin harjoitteli tuolloin hiihtomaajoukkueessa.

Orastava suhde tuli julki vasta 1996, jolloin valokuvaajat ikuistivat parin yhdessä Kuopion Puijon kisojen jälkimainingeissa ja Marjosta puhuttiin lehdissä huippuhyppääjän suomalaisena tyttöystävänä. Komeapiirteinen nuorukainen oli tuolloin jo kaksinkertainen olympiavoittaja ja yksi mäkihypyn tavoitelluimpia poikamiehiä.

- Pelkäsin niiden uutisten jälkeen kamalasti, että Andy ajattelee minun kertoneen jotain lehdille tai yrittävän hyötyä hänestä.

Nuorten suhde pysyi välimatkan vuoksi pitkään pelkästään puhelimen varassa. Marjon mukaan vanhemmat olivatkin helisemässä, kun puhelinlaskut nousivat pilviin.

- Romanssi olisi ehkä oikea sana kuvaamaan meidän juttua. En kutsuisi sitä seurusteluksi, koska asuimme eri maissa ja tapasimme vain harvoin.

Vuonna 1997 Marjo vieraili ensimmäistä kertaa Andreaksen luona Itävallassa. Matka sai toivomaan suhteelta sen verran enemmän, että seuraavana vuonna hän muutti Andreaksen perheen luo puoleksi vuodeksi.

- Halusimme selvittää, onko suhteellamme aidosti potentiaalia muuttua kunnolliseksi seurusteluksi. Andreas sai järjestettyä minut harjoittelemaan Itävallan maajoukkueen kanssa, joten sain hiihtää koko ajan. Lisäksi hän auttoi minua pääsemään työharjoitteluun.

- Puolen vuoden aivan ihanan reissun jälkeen meille molemmille oli kuitenkin selvää, että mikäli haluamme pysyä toistemme elämässä, olemme vain ystäviä.

Kaksikon ystävyyssuhde onkin jatkunut läpi vuosien ja Goldberger on Marjon ja tämän Ari-miehen läheinen perheystävä.

- Andy on keskimmäisen lapsemme Rosan kummi! Marjo paljastaa.

Entisen heilan valikoiminen lapsen kummiksi ei ollut aivan yksinkertainen asia. Erotessaan pari oli puolileikillään sopinut, että tulisivat toistensa tulevien lasten kummeiksi.

- En halunnut pyytää Andya esikoisemme kummiksi, koska minulle oli tärkeää, että myös mieheni Ari tuntee Andyn ja luottaa häneen. Rosan kastejuhlassa sukulaiset olivatkin ihmeissään, kun kaikki kuitenkin tiesivät minun ja Andyn historian.

Niittyviidan perhe pitää edelleen tiiviisti yhteyttä Goldbergeriin, ja perheen hiihtoa harrastavat tytöt Rosa, 7, ja Sara, 10, pitävät mäkimiestä suurena esikuvanaan.

- Ensi kuussa olemme jälleen menossa koko perheen voimin käymään Itävallassa.

Marjo Niittyviita ja Andreas Goldberger Kuopiossa vuonna 1996.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?