Duudsonit rallissa tähtien kanssa - mukana Ritari Ässä ja Räikkönen - Viihde - Ilta-Sanomat

Duudsonit rallissa tähtien kanssa - mukana Ritari Ässä ja Räikkönen

Duudsonit tuli taloon -ohjelman viimeinen jakso on erikoisjakso, jossa duudsonit ajavat Euroopan halki.

12.3.2012 9:28

Duudsonit osallistuivat viime toukokuussa Gumball 3000 -luksusautoralliin, jossa 20 autoa ajaa Euroopan halki kahdeksan päivän aikana. Duudsonien kilpa-auto oli ambulanssiksi muunnettu Cadillac.

Kisa alkoi Lontoosta, jossa Ritari Ässästä ja Baywatchista tuttu legenda David Hasselhoff lähetti osallistujat matkaan.

- Hasselhoff on hyvä tyyppi. Sillä miehellä on jutut kohdallaan ja hyvä huumorintaju. Se on ollut alusta asti idoli ja on edelleen. Melkein tulin siellä mustasukkaiseksi, kun se iski silmänsä Jarppiin, Jukka Hilden kertoo.

Hasselhoff jäi Lontooseen kisajoukon suunnatessa kohti ensimmäistä välietappiaan, Pariisia.

Ranskassa poliisit pysäyttivät kaikki osallistujat, ja duudsoneiden ambulanssi pääsi erityissyyniin. Autoon oli kuitenkin asennettu itse tehdyt diplomaattikilvet, joten Ranskan poliisi tulkitsi tilanteen siten, että auton annettiin jatkaa matkaa.

- Kyllähän se oli aika hupaisaa, että poliisit katsoo meidän rekisterikilpiä ja sitten auton papereita, joissa on eri tiedot. Ja Jarno ajaa autoa vielä sikapuku päällään. Mutta kyllä ne poliisitkin sitten ymmärsivät, että tässä ollaan huumorimielellä kisaamassa.

Monacon-etapilla duudsonit vierailivat Kimi Räikkösen luona.

- Kimi on meidän hyvä ystävä. Se on äärettömän rento ja superhyvä seuramies. Se ei ole mennyt mukaan siihen Monaco-hommaan, vaan on siellä suomalaisena miehenä, joka pitää huolta ystävistään, Hilden kertoo.

Matkan aikana duudsonit pääsevät itsekin auttamaan, kun he vierailevat Belgradissa lastensairaalassa. Vaikka ralliin osallistuminen on ollut täynnä kokemuksia, sanoo Hilden lastensairaalavierailun olleen ehdottomasti matkan parasta antia.

- On etuoikeutettua syntyä Suomeen, missä meillä toimii terveydenhuolto, sosiaalituki ja koulutus. Oli myös sokeeraavaa nähdä, millaisissa tilanteissa lapset siellä voivat olla. Oli hienoa olla tuomassa heille vähän iloa, Hilden kertoo.

Rallissa oli osallistujia laidasta laitaan, sheikeistä räppäreihin - ja duudsoneihin. Hilden korostaa, että heille tärkeintä oli itse kokemus, ei niinkään mahdollinen voitto. Muiden ajaessa maailman nopeimmilla autoilla duudsonit liikkuivat isolla autolla ja ajattelivat olevansa onnekkaita, jos pääsevät ylipäänsä maaliin asti.

- Mehän lähdettiin tien tukkeeksi. Tärkeintä on ollut tämä kokemus ja fiilis, Hilden summaa.

Jakso tulee myös kansainväliseen levitykseen.

Duudsonit tuli taloon torstaina Subilla klo 21.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?