Tonmi Lillmania muisteltiin Finnish Metal Expossa - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuollutta Lordi-rumpalia muisteltiin Finnish Metal Expossa

Tiistai-iltana kuollutta Tonmi Lillmania muisteltiin viikonloppuna järjestettävässä Finnish Metal Expossa.

18.2.2012 13:11

Lillmanin oli tarkoitus osallistua Expoon Pearl-rumpumerkin nimikirjoitustilaisuuteen neljän muun muusikon kanssa. Kun Pearlin artistivastaava Mats Lindeqvist sai keskiviikkoaamuna kuulla Lillmanin kuolemasta, sai hän idean muistotilaisuudesta.

- Rumpali Kai Hahto soitti minulle, ja kertoi suru-uutisen. Hetken mietittyäni tuli ajatus, että tämä olisi hyvä keino muistaa Tonmia ihmisenä.

Lindeqvist myöntää, että hän harkitsi myös vain Tonmin nimen poistamista ohjelmasta, mutta hänen mielestään se ei olisi ollut oikein.

- Jos hänet olisi vain pyyhitty pois ohjelmasta, niin siitä olisi tullut sellainen kuva, että häntä ei olisi muistettu ja arvostettu.

Tilaisuudessa neljä rumpalia, Kai Hahto (Rotten Sound, Swallow the Sun), Adrian Erlandsson (Paradise Lost), Jan Rechberger (Amorphis) ja Heikki Saari (Norther) istuivat pitkän pöydän ääressä, ja heidän keskelleen oli jätetty tyhjä tuoli. Tuolin kohdalla jaettiin fanikortteja, joihin oli painettu toiselle puolelle Lillmanin Lordi-hahmo Otuksen kuva, ja toiselle puolelle hänen oma kuvansa.

- Korttien jakamisella halusimme muistuttaa, että Tonmi oli hyvä ihminen ja artisti, ja halusimme, että mahdollisimman monelle jää joku muisto hänestä, Lindeqvist kertoo.

Kai Hahto jakoi faneille nimikirjoituksia Finnish Metal Expossa. Tilaisuudessa muisteltiin myös Lordi-yhtyeen kuollutta rumpalia Tonmi Lillmania.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?