TV-klinikan työntekijät pelkäävät henkensä puolesta - Viihde - Ilta-Sanomat

TV-klinikan työntekijät pelkäävät henkensä puolesta

Julkaistu: 17.1.2012 16:00

Uhkaavia sähköposteja saaneet Tiina Jylhän kauneusklinikan työntekijät pelkäävät henkensä puolesta.

Pelko on pakottanut televisiosta tutun Tiina Jylhän The Look -kauneusklinikan Helsingin työntekijät lukittujen ovien taakse.

Viikko sitten kauneusklinikan info-sähköpostiin ilmestyi tekaistuista sähköpostiosoitteista viestejä, joissa vaadittiin klinikalta ilmaisia leikkauksia. Viime tiistaina häirikköviestien sävy muuttui uhkaavaksi. Työntekijöitä on solvattu muun muassa lehmäksi ja horoksi, pahimmissa viesteissä oli tulkittavissa, että työntekijöiden henki on vaarassa.

- Yhdessä sähköpostissa luki muun muassa: "Saat maksaa siitä, mitä toisille aiheutat." Emme tiedä yhtään, mitä asiaa viesti koskee, kauneusklinikan sairaanhoitaja Susanna Gärdström kertoo.

- Kyseinen viesti vaikuttaa siltä, kuin se olisi osoitettu tietylle henkilölle, mutta nimeä ei mainita. Viestejä ei ole mitenkään yksilöity vaan, tuntuu että ne koskevat koko henkilökuntaa. Kaikki sähköpostit ovat tulleet eri sähköpostiosoitteista, Gärdström jatkaa.

Viesteistä tehtiin rikosilmoitus poliisille viime tiistaina.

- Sen verran voin sanoa, että poliisien mukaan asian selvittäminen on hankalaa, mutta ei mahdotonta, Gärdström sanoo.

Viestien sävy kauhistuttaa työntekijöitä. Gärdström on työskennellyt sairaanhoitajana julkisella sektorilla ja tottunut kuulemaan nimittelyä. Sairaalassa tapahtuneissa uhkaavissa tilanteissa apu oli kuitenkin lähellä.

- Siellä oli turvana vartijat, mieslääkärit ja -hoitajat. Täällä saatan olla illalla myöhään yksin töissä. Varotoimena klinikan ovet pidetään tästä eteenpäin lukittuina iltaisin ja viikonloppuna. Nyt täytyy laittaa ovet lukkoon. Tänne pääsee vaan ovikellolla sisälle, Gärdström suunnittelee.

Tiina Jylhän kauneusklinikan elämää seurataan parhaillaan Liv-kanavalla. Dokumentaarisen sarjan jaksot ovat uusintoja, ensiesitys nähtiin kanavalla viime keväänä.

Klinikalle lähetettiin jo viime keväänä sähköposteja, joissa vaadittiin rahaa.

- Nyt kun klinikka on saanut julkisuutta, olemme joutuneet aikamoisen hyökkäyksen kohteeksi. Tämä tuntuu törkeältä. Teemme työmme niin hyvin kuin pystymme, Gärdström suree.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?