Britit tekivät joulukomedian Suomen Lapista - Viihde - Ilta-Sanomat

Britit tekivät joulukomedian Suomen Lapista

Tv-kanavat käyvät kovaa kisaa joulun ajan katsojista, ja tässä kilpailussa Britannian yleisradioyhtiöllä BBC:llä on erityinen ässä hihassaan: komedia, joka kertoo brittiperheen pakettimatkasta Suomen Lappiin.

6.12.2011 15:26

BBC on tilannut ohjelmistonsa tähdeksi Lapland-nimisen hupailun, jonka kanava esittää jouluaattona. Lapissa kuvattu erikoisohjelma on yhtiön mukaan isosydäminen ja lämminhenkinen joulukomedia.

Jouluhullu Lewisin perhe Birkenheadista läheltä Liverpoolia matkustaa Joulupukin kotimaahan kokeakseen suomalaistyylisen joulun. Säästetty on koko vuosi, ja mielessä siintävät lumi, husky-koirat, porot ja mahdollisesti jopa revontulet. Mutta kuten komedian käsikirjoitukseen sopii, kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan.

90-minuuttisen komedian pääosassa nähdään The Royle Family -brittisarjasta tunnettu Sue Johnston. Hän esittää nyt Lewisin ison ja kaoottisen perheen äitiä. Käsikirjoituksesta vastaa Michael Wynne.

- Michael Wynne on taitavasti herättänyt henkiin tavallisen perheen kaoottisen kokemuksen joulusta. Hauska, lämmin mutta myös liikuttava, tuottaja Rosemary McGowan kuvaili ohjelmaa RadioTimes-lehdessä.

- Olen iloinen tuodessamme hieman Lapin taikaa BBC One -kanavalle tänä jouluna, ohjelmistopomo Mark Freeland iloitsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?