”Se oli elämäni hirvein joululahja” - lue katkerat tilitykset - Viihde - Ilta-Sanomat

”Se oli elämäni hirvein joululahja” - lue katkerat tilitykset

Lukijoiden kommenteista päätellen aika monessa taloudessa ovat suupielet kääntyneet vänkyrälle jouluaattoiltana. Niin totaalisen typeriä lahjoja on paketista paljastunut.

30.11.2011 14:55

Kun pyysimme muistoja kaikkien aikojen huonoimmasta joululahjasta, tuli IS:n verkkosivuille oikea katkerien kommenttien vyöry. Onneksi monet osasivat jo vuosien päästä suhtautua huumorilla raastinrautoihin, Finnhits-kasetteihin, vehkeettömiin seksinukkeihin ja kaikkeen muuhun roinaan, jolle ei ollut mitään käyttöä.

Yllättävän moni kertoi saaneensa lahjan nykyiseltä ex-puolisoltaan tai ex-anopiltaan. Näitä joululahjalistoja lukiessa voi tosin päätellä syyn, miksi suhde on kariutunut.

Tässä muutamia tarinoita:

”Poikaystävältä saatu tonttuaiheinen kynttilänsammuttaja eli snufferi. Sammui se rakkauden roihukin piakkoin.”

"Sain ystävältäni "vitsillä", kun sinkku yh-äiti olen ollut jo vuosia, erotiikkaliikkeestä saatavan pumpattavan aviomiehen. Hänen mielestään varmaankin hauska juttu, mutta minua ei naurattanut. Laatikon päällä oli mainos että ei narise, ei juo, ei tee sitä eikä tätä jne. No mitä minä sillä teen kun eihän sillä edes ollut vehjettä!"

”Guinnesin ennätyskirja 1982, jonka sain äidiltäni vuoden 1999 jouluna.”

”Hupitossut, ehdottomasti. Varsinkin kun antajana oli tuore avopuolisoni, jonka kanssa vietimme ensimmäistä yhteistä joulua. Odotin tietysti sormusta tai muuta "rakkauslahjaa” ja pettymyksekseni paketista tulivat ulos jättimäiset paljaita varpaita esittävät hupitossut. Rakastuneelle alle parikymppiselle se oli aika lohduton kokemus.”

”Leivän viipalointilaite, joka ei edes leikannut viipaletta loppuun vaan piti itse repäistä. Ja nimenomaan en ollut halunnut tätä lahjaksi kun oli etukäteen kysytty mitä haluaisin. Asialla entinen anoppi.”

”Teininä toivoin kovasti mikroskooppia joululahjaksi, tutkijaluonne kun olen. Äitini kuitenkin piti toivettani liian miehisenä ja lahjapaketista aattona löytyikin kynttilänjalka. Jalka oli kullattu ja kristallein koristeltu. Arvatkaas onko sitä kertaakaan käytetty.”

”Olin 17-18-vuotias, kun sain sukulaisilta kasvovoidetta, jonka etiketissä sanottiin voiteen olevan keski-ikäiselle.”

”Mikki Hiiri -solmiot, "I Only Drink Beer"-t-paidat, viinipullotelineet, muka hauskat oluttuopit ja kaikki muu krääsä.”

"Aikoinaan toivoin ihan mielettömästi Sladen kasettia. Aattona tutkin paketti kerrallaan lahjoja ja hehkutin, että kohta se tulee, kohta se tulee. Kun se oli ainoa lahjatoiveeni koko jouluna. Ikää lienee ollut siinä 12-13 vuotta. Huomasin kyllä äitini ilmeen, kun hehkuttelin. Ja voi sitä onnea, kun viimein näin paketin, jossa oli selvästi kasetti! NYT sen viimein sain! Onnesta ymmyrkäisenä avasin paketin kaikille hihkuen. Ja ei ollut itku kaukana, kun paketista paljastui isäni ihan itse valisema Finnhits-kasetti. Ei varmana ollut muistanut kasettia kaupungista ostaa ja oli piipahtanut lähikaupassa jotain tilalle hankkimassa. Muistan vieläkin sen valtavan pettymyksen tunteen niin elävästi. Oli minun osaltani varsin hiljainen aatto sen jälkeen. Enkä tuota Finnhitsiä koskaan kuunnellut."

”Luulin paketin perusteella saavani jotain hyvää luettavaa, mutta oli melkoinen järkytys, kun siellä olikin Raamattu!”

”Kaamein joululahja, jonka koskaan olen saanut, tuli ex-avopuolisoltani. Sain lahjaksi liesituulettimen, joka oli suuressa laatikossa ja oikein pakattu joulupaperiin.”

”Veljeni antoi kerran minulle ja miehelleni saunasetin jonka oli itse saanut työpaikaltaan, löylykauhassa oli firman logo. Ei paljon lämmittänyt, kun ei ole edes sitä omaa saunaa...”

”Onko se raastinrauta vai sammutuspeite? En osaa sanoa.”

”Viime vuonna sain joululahjaksi joulu-cd:n ja en tykkää joulusta saati joulumusiikista.”

”Mnulla on keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriö, enkä siten pysty suoriutumaan esim. palapelien kokoamisesta sikälimikäli ne koostuvat yli 100 osasta. Tämä on läheisteni tiedossa, mutta olen jo 4 jouluna peräkkäin saanut lähisukulaiseltani lahjaksi jättipalapelin (valmiina niiden pitäisi olla 8 aanelosen kokoisia).”

”Luulin, että suhde oli vakava, kunnes joulupaketista paljastui kuusenkoristeita.”

”Kaveri sai isältään lahjaksi HK:n sinisen lenkkimakkaran. Oltiin silloin jotain 6-uotiaita.”

”Silloiselta vaimoltani sain lahjaksi lipun suosikkikonserttiini. Riemastuin suuresti. Pettymys oli konserttipäivänä valtava, kun selvisi, että olinkin vain lahjottu juopuneesti kälättävien akkojen autokuskiksi ko. tapahtumaan.”

Lue lisää huonoista lahjoista täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?