Tuomas Holopainen ja Marco Hietala kertovat suosikkialbuminsa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuomas Holopainen ja Marco Hietala kertovat suosikkialbuminsa

Nightwishin Tuomas Holopainen ja Marco Hietala kehuvat paria suosikkialbumiaan.

30.11.2011 15:35

Imaginaerum-albumin julkaisseen Nightwishin keulahahmo ja säveltäjä Tuomas Holopainen ja basisti-laulaja Marco Hietala kertovat suosikkialbuminsa.

Holopainen: 

Music From The Motion Picture Gladiator - Music By Hans Zimmer And Lisa Gerrard

- Soundtrack, joka sai minut innostumaan elokuvamusiikista. Elokuvan näkemisen jälkeen menin ostamaan levyn, ja kuuntelin sen läpi noin 300 kertaa. Se oli täydellistä innostumista.

Metallica: Metallica (The Black Album)

- Albumi, joka kannusti minua raskaan rockin pariin. Levyllä ei ole kerrassaan mitään huonoa. Täydellinen raskaan rockin albumi. Valitettavasti Metallican viime vuosien levyistä ei voi sanoa samaa.

Hietala:

Deep Purple: Burn

- Esimerkiksi nimibiisi. Siihen on laitettu fuugaa mukaan, mutta kappale on silti toteutettu isolla rosolla. Ja on levyllä paljon muutakin toimivaa. Kokonaisuus komeasti raskas, mutta samalla myös ilmava. Thin Lizzy: Live & Dangerous

- Taas mennään 1970-lukua. Thin Lizzy oli hilpeä, mutta samaan aikaan rosoinen yhtye. Ja niillä oli valmiina kitarasoundi, josta Iron Maiden vuosia myöhemmin teki maailmanmenestyksen. Phil Lynott piti itseään huonohkona basistina, mutta olen hänen kanssaan vähän eri mieltä. Lynott oli puoliksi musta irlantilainen, mutta samalla oman elämänsä cowboy. Phil Lynottin elämä oli sankaritarina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?