Anna Abreu valeuutisista: Kuolemalla ei pidä leikkiä

Julkaistu:

Anna Abreu ja Antti Tuisku joutuivat torstai-iltana julmien pilojen kohteeksi Facebook-yhteisöpalvelussa. Laulajia koskeneet nettijuorut järkyttivät faneja.
Toistaiseksi tuntematon henkilö tai ryhmä levitti torstai-iltana Anna Abreuhun ja Antti Tuiskuun liittyviä valeuutisia, joiden sisältö oli karmeaa luettavaa.

Facebookissa levinneiden valeuutisten mukaan Abreu olisi menehtynyt liikenneonnettomuudessa. Tuiskun väitettiin puolestaan saaneen äkillisen sairauskohtauksen, minkä takia Tuiskun kaikki keikat väitettiin peruuntuneen.

Molemmissa tapauksissa kyse oli kuvamanipulaatioista ja -kaappauksista, joita oli tehty Iltalehden ja Tuiskun keikkamyyjän internetsivustoista.

Uutiset olivat perättömiä, mutta ne säikäyttivät
Idolsista tuttujen laulajatähtien faneja suuresti, ennen kuin ne kiistettiin perättöminä laulajatähtien Facebook-fanisivuilla.

Antti Tuiskun levy-yhtiö Warner Music teki asiasta ilmoituksen viranomaisille. Warner Music mainitsi viranomaisille myös Anna Abreuta koskeneen valeuutisen.

- Tällainen ei ole millään tavalla hyväksyttävää, Tuiskun manageri
Carla Ahonius kertoi.

Anna Abreu oli hyvin harmissaan järkyttävistä valeuutisista, jotka levisivät torstaina internetissä kulovalkean tavoin.

- On todella surullista, että tällaisia asioita pääsee tapahtumaan, kohdistuivat ne sitten kehen tahansa. Netissä leviää kaikki todella nopeasti, mutta onneksi myös saatiin yhtä nopeasti faneille tieto, että tämä uutinen oli tekaistu, Abreu kertoi Ilta-Sanomille.

- Esimerkiksi foorumeille hakkerointia tapahtuu suosituilla sivuilla aika usein, mutta onnettomuuksilla ja etenkään kuolemalla ei kenenkään pitäisi tällä tavoin leikkiä, Abreu jatkoi.

Antti Tuisku harmitteli myös valeuutisointia.

- Antti on asiasta hirvittävän pahoillaan eikä katso asiaa hyvällä. Hän on erityisen pahoillaan fanien puolesta, jotka ehtivät huolestua Antin terveydestä, Ahonius kertoi.

Poliisi tutkii tapauksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt