Freddie Mercuryn kuolemasta 20 vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Freddie Mercuryn kuolemasta 20 vuotta - tiesitkö tämän legendasta?

Arvostetun Queen-vokalistin Freddie Mercuryn kuolemasta tulee tänään 20 vuotta. Tiesitkö nämä faktat Freddiestä?

Freddie Mercury kuvattuna Helsingissä 1974.

24.11.2011 14:21 | Päivitetty 24.11.2011 15:11

Freddie Mercury syntyi Farrokh Bulsarana Sansibarin saarelle vuonna 1946. Hänet lähetettiin englantilaiseen kouluun Intiaan.  

Lontooseen perhe muutti 1964.

Freddie oli uskonnoltaan zarahustralainen.

Freddie tapasi tulevat bändikaverinsa laulaessaan Wreckage-nimisessä blues-bändissä. Rumpali Roger Taylor ja kitaristi Brian May vaikuttivat tuolloin Smile-nimisessä bändissään. Smilestä tuli Queen ja Freddiestä sen vokalisti. Basisti John Deacon liittyi bändiin 1971.

Freddie rakasti kissoja. Hän omisti soololevynsä Mr. Bad Guyn vuonna 1985 kissoilleen. ”Tämä on omistettu kissalleni Jerrylle, kuten myös Tomille, Oscarille ja Tiffanylle ja kaikille maailman kissoille – muut saavat haistaa paskan” Hän myös soitteli kiertueiltaan pitkiä puheluita kissoilleen.

Innuendo-levyllä on biisi Delilah, joka kertoo samannimisesestä kissasta.

Lahjakas laulaja muistetaan viiksistään, mutta hän kasvatti ne vasta 1980. Samalla hän leikkasi hiuksensa.

Sanoi kerran: "Ei minua ole luotu taivasta varten. En halua mennä taivaaseen. Helvetti on paljon parempi. Kuinka paljon mielenkiintoisia ihmisiä siellä tapaakaan!"

Yhdysvaltain sinkkulistan ykköseksi yltäneen Crazy Little Thing Called Love –hittinsä Freddie sävelsi tarinan mukaan vaahtokylvyssä.

Freddien viimeinen esiintyminen Queenin kanssa lavalla oli 1986 Knebworth Parkissa. Viimeinen julkinen esiintyminen taas Brit Awardseissa 1990.

Freddie kertoi sairastavansa aidsia vasta päivää ennen kuolemaansa. Hän salasi asian myös pitkään bändikavereiltaan. Freddie menehtyi 45-vuotiaana sairauteensa liittyvään keuhkokuumeeseen marraskuun 24. päivä 1991 kotonaan Lontoossa.

Freddie jätti pitkäaikaiselle rakastetulleen Mary Austinille kotinsa. Mies seurusteli Maryn kanssa ennen kuin vaihtoi miehiin. Mary tiesi Freddien sairaudesta ensimmäisten joukossa. Hän lohdutti ja tuki miestä loppuun asti.

 

 

Basisti John Deaconin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?