Saara Aalto ja Ai de Zhu Fu lähtevät valloittamaan Kiinaa - kiinaksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Saara Aalto lähtee valloittamaan Kiinaa - kiinaksi

Euroviisukarsinnasta tuttu enkelimäinen laulaja Saara Aalto hurmaa seuraavaksi Kiinassa.

15.11.2011 10:10

Suomen tämän vuoden euroviisufinaalissa toiseksi sijoittunut laulaja Saara Aalto on mukana Joulupukkisäätiön, GBMM:n ja Matkailun edistämiskeskuksen sekä kiinalaisten yhteistyökumppaneiden kampanjassa, jolla joulupukkia tehdään tunnetuksi Kiinassa.

Suomalaiset järjestäjät ovat valinneet mukaan Saara Aallon, Semmarit ja Negative-yhtyeen, joiden musiikkivideot tulevat pyörimään 22:n kiinalaiskaupungin ostoskeskuksessa.

Kauppakeskuksissa videot näkee arviolta 15 miljoonaa kävijää.

Viime kesästä kiinaa opiskellut 24-vuotias Aalto laulaa euroviisukarsintakappaleensa Blessed With Love kampanjaa varten tehdyllä videolla kiinaksi.

IS:n videolla Aalto aloittaa kappaleensa englanniksi, mutta vaihtaa sujuvasti kiinaksi. Varsinainen video Ai de Zhu Fu ilmestyy viikon päästä.

Kiinan kielen omaksumisessa Aaltoa auttoi japani, jota hän on opiskellut kahdeksan vuotta. Kiinassa on silti paljon haastetta.

- Kiinan kieli on todella haastava kieli, varsinkin ääntämyksen osalta. Kielessä on paljon sellaisia konsonantteja, joita suomen kielessä ei ole ja jokaisella sanalla on oma äänenkorkeutensa; toisaalta se on laulavalle ihmiselle aika helppoa. Kiinan puhuminen on kuin laulamista, Aalto luonnehtii.

- Vaikeus on myös siinä, kun suurin osa sanoista on yksitavuisia. Kaikki sanat siis muistuttavat tosi paljon toisiaan ja on vaikeaa saada selvää, mistä sanasta milloinkin on kyse.

Negative osallistuu kampanjaan kappaleellaan Believe ja Semmarit kiinalaista alkuperää olevalla kappaleella: Zhong Guo Ren.

Kiinalaiset saavat äänestää omaa suosikkiaan Santa Claus Seasons Greetings Songiksi 2012. Voittaja julkistetaan ennen joulua Levillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?