Viihde

Kristiina Brask: Masennuksesta syntyi kappale

Julkaistu:

- Masennus on nykyään hirveän yleistä, Kristiina Brask tietää.

Idolsista 16-vuotiaana julkisuuteen ponnistanut Kristiina Brask, 21, palasi valokeilaan parisen viikkoa sitten Syksyn Sävelessä.

Brask esitti kilpailussa ensimmäisen sinkun ensi keväänä valmistuvalta kolmannelta albumiltaan. Kappale F32 kertoo masennuksesta, jota myös kappaleen nimenä oleva diagnoosimerkintä tarkoittaa.

- Masennus on nykyään hirveän yleistä ja koskettaa monia suomalaisia, Brask perustelee rankkaa aihevalintaansa.

Hän kertoo myös itse tietävänsä millaista on, kun ajatukset synkkenevät. Herkässä teini-iässä 13-vuotiaan Kristiinan tulevaisuuden suunnitelmat menivät uusiksi, kun hän ei päässyt kovasta yrityksestä huolimatta musiikkiluokalle. Palavasti musiikkia rakastanut Kristiina koki tilanteen syvästi epäoikeudenmukaiseksi.

- Musiikki oli minulle jo silloin valtavan iso osa elämää ja itseäni. Aloin epäillä itseäni ja olin jättää musiikin kokonaan. Koko yläasteen kamppailin koulumotivaation kanssa ja keskiarvonikin heikkeni roimasti, Brask muistelee.

Brask huomauttaa, että hänellä ei koskaan diagnosoitu masennusta. Hän kertoo kuitenkin joutuneensa kasvokkain masennuksen kanssa lähipiirissään. Hänen mielestään on tärkeää, että ihmiset huomaisivat läheistensä ahdistuksen jo ajoissa, ennen kuin tilanne kärjistyy.

- Lähipiirillä ja lähimmäisillä on iso merkitys, sillä itse ei välttämättä ymmärrä pahaa oloaan, vaikka ajatukset ovat synkät ja elää ikään kuin putkessa. Lähimmäisten on tärkeää pitää silmät ja korvat auki ja uskaltaa rohkeasti reagoida tilanteeseen. Pelkästään jo se, että on läsnä, on iso apu.

Kuka?

Kristiina Brask on syntynyt 2.6.1990 Leppävirralla. Asuu nykyään Helsingissä.

Nousi julkisuuteen Idolsista, jossa sijoittui kolmanneksi 2007.
Julkaissut kaksi albumia: Silmät Sydämeeni (2007) ja Kuivilla susta (2009).

Keväällä 2010 oli yksi kuoron johtajista Nelosen Kuorosota-ohjelmassa. Kirjoitti samana keväänä ylioppilaaksi.

Julkaisee ensi keväänä kolmannen albuminsa. Mukana on muun muassa kappale perheväkivallasta lapsen näkökulmasta.

- Vanhemmillani on perhekoti, ja sitä kautta on minullekin tullut tutuksi moni rankka tarina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt