Vailla selitystä: Kuka piirsi ristit Kaivopuiston radalle?

rac

Julkaistu:

Helsingin Kaivopuistossa kulki muinoin junarata aivan asuinkadun kupeessa.

Toukokuussa 1913 radalla tapahtui kohtalokas turma: Kaksi lasta jäi junan alle Puistokadulla ylikäytävän kohdalla ja kuoli.

Tämän jälkeen onnettomuuspaikan hiekkaan kiskojen viereen ilmestyi joka yö kaksi ristiä. Paikalliset asukkaat tiesivät kertoa, että piirtäjä oli lasten järkyttynyt äiti.

Vuoden kuluivat, mutta ristit ilmestyivät paikalle, satoi tai paistoi. Niistä on useita valokuvia, ja jopa marsalkka Mannerheim vieraili turman jälkeen onnettomuuspaikalla.

Eräänä yönä hiekkaan piirtyi kahden ristin sijasta kolme. Kerrottiin, että poikien äiti oli kuollut, ja viimeinen risti piirretty häntä varten.

Kuka oli nyt piirtäjä? Monet ihmiset näkivät sittemmin lastenvaunuja työntävän musta-asuisen naisen hahmon paikalla, jossa rata katosi Ison Puistotien alittavaan synkkään tunneliin.

Kirjailija Reidar Palmgren ja tietokirjailija Antero Raevuori selvittävät vielä 80-luvulle asti ilmestyneiden ristien arvoitusta kolmannessa Vailla selitystä -jaksossa.

Katso Vailla selitystä -sarjan kolmas jakso IS TV:stä tänään lauantaina! Reidar Palmgren vei IS TV:n synkän tunnelin uumeniin ja Antero Raevuori paljastaa, mitä tapahtui, kun hän valvoi läpi yön Kaivopuistossa mustapukuista naista odottamassa!

Sarjan kuudes jakso on vielä kuvaamatta, joten toivoisimme lukijoiden apua sen teossa! Tiedätkö paikan, jossa kummittelee?

Laita viestiä siitä osoitteeseen
pauliina.leinonen@iltasanomat.fi. Vailla selitystä -tekijät valitsevat sarjan viimeisen kohteen kenties juuri sinun avullasi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt