Lauri Tähkä menetti silmäteränsä pitkäkyntiselle - Viihde - Ilta-Sanomat

Lauri Tähkä menetti silmäteränsä pitkäkyntiselle

Pohjalaismuusikko Lauri Tähkällä oli vielä elokuussa pohjalaisväreissä kimalteleva upouusi fillari, mutta ei ole enää.

27.9.2011 9:22

Muusikko Lauri Tähkän Vuoden pyöräilijä -tapahtumasta toukokuussa voittama ja Extreme Duudsonien nimmareilla varustettu Jopo lähti neitsytmatkallaan pitkäkyntisen matkaan Helsingissä elokuussa.

Mies avautuu menetyksestään avoimesti Facebook-profiilissaan.

Hän kertoo, ettei ollut raaskinut ottaa silmäteräänsä käyttöön ennen elokuuta, vaan säilytti sitä Helsingissä hotellihuoneensa sängyn vierellä Polte-albumin äänitysten aikaan.

- Elokuun puolenvälin tietämillä, kun albumin miksaukset alkoivat, ajattelin, että vihdoin otan voittopyöräni kokeiluun ja teen neitsytpyöräilyn Kaivopuiston kautta Kruunuhakaan Hip-Studiolle. Aamu oli kaunis ja kuulas, lokit kirkuivat ja meri oli tyyni, Tähkä maalailee profiilissaan.

Hän päätti poiketa matkalla Hakaniemen kauppahalliin ostamaan mustikkapiirakkapullat ilahduttaakseen soittokavereitaan.

- Laitoin pyörän nojaamaan hallin seinustaa vasten ja sujautin ketjulukon takapyörän pinnojen välistä itsevarmasti. Mennessäni halliin sisälle loin vielä katseen aamuauringossa kimaltelevaan silmäterääni.

Vain kolme minuuttia tämän jälkeen Jopo oli viety.

- Huusin niin, että torin pulutkin lehahtivat lentoon, torimyyjät jähmettyivät hetkeksi paikoilleen ja vierelläni seisova harmiton laitapuolenkulkija pudotti viinakassinsa säikähdyksissään mukulakiville.

Menetyksestään edelleen katkera Tähkä pyytää Jopon varastanutta ystävällisesti palauttamaan pyörän Tähkän kotiosoitteeseen Turkuun postilokeroon 611.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?