Hollywood-tähti suomalaisohjaajalle: Itkenkö vasemmasta, oikeasta vai molemmista silmistä?

Suomalaisen Vivi Friedmanin ensimmäinen pitkä elokuva The Family Tree sai ensi-iltansa viikonloppuna Los Angelesissa ja New Yorkissa.

Vivi Friedman, 43, tunnetaan suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille ohjaamistaan tv-mainoksista. Hän lähti opiskelemaan Yhdysvaltoihin 20 vuotta sitten ja asettui asumaan Los Angelesiin.

The Family Treen ohjaajaksi Vivi keksittiin lyhytelokuvastaan Certainly Not a Fairytale. Alle viiden miljoonan dollarin budjetilla tuotettu, 25 päivässä kuvattu elokuva on tummanpuhuva komedia perhekriisistä.

Friedman sai puhuttua filmiin nimekkään näyttelijäkaartin. Perheen isää esittää romanttisesta komediasta Kuka sanoo tahdon muistettu Dermot Mulroney.

- Kuivalla huumorintajulla varustettu Dermot on näyttelijänä fantastinen. Hän laittoi itsensä täysin peliin roolissa, jossa hänen piti näyttää kaikkea muuta kuin komealta, suomalaisohjaaja kiittelee. Naispääosan näyttelee Hope Davis. Sivuosissa vilahtaa myös nimitähtiä, kuten naisoppilaansa viettelevää opettajaa esittävä Selma Blair.

- Selma on yhtä villi kuin roolinsa. Hän on uskomattoman ihana ihminen - kyseenalaistaa kaiken, mutta tekee ihan mitä vain. Hollywood-glamouria leffaan tuo Jane Seymour, joka suostui isoäidin rooliin vain parin päivän varoituksella.

- Jane on mahtava. Itkukohtauksesta keskustellessamme Jane kysyi, haluanko, että hän itkee vasemmasta, oikeasta vai molemmista silmistä. Hope Davisin rakastajaa näyttelevä Chy McBride suostui paljastamaan Friedmanin ohjauksessa jopa intiimin ruumiinosansa. - Hän sanoi, ettei mielellään esiintyisi alasti. Vastasin, että haluaisinkin näyttää vain takapuolesi. Hän sanoi, että ai, sen voi kyllä näyttää, peppu on hyvässä kunnossa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?