Vesa Keskinen kävi kuoleman kielissä - pelastaja vaatii pihviä palkkioksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa Keskinen kävi kuoleman kielissä - pelastaja vaatii pihviä palkkioksi

Kyläkauppias Vesa Keskinen oli hukkua lauantaina. Työntekijä pelasti järveen uponneen kyläkauppiaan repimällä tämän niskasta ja korvista ylös.

22.8.2011 22:02

- En ollut aikeissa lähteä sorsastamaan, koska poliisi vei pyssyni 2,2 promillen rattijuopumukseni takia. Työntekijäni ja ystäväni pyyteli kuitenkin mukaansa soutajaksi, ja päätin sitten lähteä parin pikkupaukun jälkeen, Keskinen kertoo.

Ilman pelastusliivejä matkaan lähtenyt Keskinen halusi vaihtaa soutajan paikkaa kesken kaiken. Siinä vaiheessa ilta oli jo tummunut pilkkopimeäksi. Huppelissa ollut Keskinen liukastui märällä veneenpohjalla ja humpsahti veteen.

- Siinä meni päällikkö yli laidan. Ei siinä jääty miettimään, antaako pomonsa hukkua vai pelastaako – ollaanhan me oltu ystäviä niin kauan, sorsastuskumppani, Keskisen alainen Risto Heinämäki selittää.

Heinämäki repi järvenpohjaan naama edellä uponnutta Keskistä korvista ja leuan alta ylös. Hän sai vedettyä Keskisen lopulta väkivoimin takaisin veneeseen. Tässä vaiheessa veneeseen oli noussut satoja litroja vettä.

- Meitä oli kaksi satakiloista miestä lähes kaulaa myöten vedessä, mutta vene ei kuitenkaan uponnut. Annoin äyskärin Vesalle ja käskin äyskäröimään vettä pois. Kerrankin sai käskyttää kunnolla pomoa, Heinämäki muistelee.

Matka rantaan oli pitkä ja tuskainen. Heinämäki kiittelee sitä, etteivät he jättäneet venettä ja yrittäneet uida rantaan.

- Ei me oltaisi selvitty, jos vene olisi hylätty.

Turvaan päästyään miehet puhkesivat nauruun. Keskisellä on kovat niskakivut muistona tapahtuneesta.

- Kyllä siinä kuoleman kielissä oltiin keskellä pimeyttä, kyläkauppias myöntää ja kiittelee onneaan, että kaikki kävi lopulta hyvin.

Molemmat miehet lupaavat, etteivät enää lähde järvelle ilman pelastusliivejä.

- Kyläkauppias saisi kyllä tarjota minulle hampurilaispihvin kiitokseksi tästä, Heinämäki veistelee.

Asiasta kertoi ensin MTV3:n Viihdeuutiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?