Koop Arponen kisaa isossa laulukilpailussa Jurmalassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Koop Arponen kisaa isossa laulukilpailussa Jurmalassa

Vuoden 2008 Idols-voittaja Koop Arponen esiintyy lauantaina yli 100 miljoonalle katsojalle ympäri maailman New Wave 2011 -laulukilpailussa.

Koop Arponen kisaa parhaillaan isossa kansainvälisessä laulukilpailussa Latvian Jurmalassa.­

29.7.2011 21:06

Jurmalassa Latviassa pidettävässä kisassa Suomea edustaa akustinen Koop Arponen & Flute of Shame -bändi. Arponen valittiin yhtyeineen kisaan maaliskuisen finaalin kautta. Kilpailussa on 16 edustajaa 14 maasta.

- Täällä on mielettömiä laulajia ja esiintyjiä, joilla on hyvä markkina-arvo omassa maassaan. Meillä on hyvä meininki, Arponen kehuu.

Esiintymislava on isoin, jolla Arponen on koskaan esiintynyt. Kun kolmestaan kundien kanssa siellä seisoo, voi housunpuntit hieman tutista.

- Tuomaristossa istuu kymmenen menestynyttä venäläistä musiikkialan ammattilaista, jotka ovat neuvoneet, kuinka meidän pitää ottaa lava haltuun.

Voittaja ratkeaa sunnuntaina

Jo tiistaina alkaneessa laulukilpailussa artistit esittävät kukin kolme kappaletta. Jännittävä ensiesiintyminen miljoonille tv-katsojille oli keskiviikkona. Koopin pisteet eivät tuolloin riittäneet kärkeen, mutta torstaina esitetty Arposen oma soolohitti Every Song I Hear nosti bändin ensimmäisille sijoille.

Folkahtavaa rokkia soittavalta bändiltä kuullaan lauantaina heidän oma kappaleensa Pictures On My Wall. Arponen odottaa esiintymistä innolla. Viimeisen esiintymisen jälkeen kilpailun voittaja julistetaan sunnuntaina. Arponen ei usko bändin voittomahdollisuuteen.

- Meillä ei ole mahdollisuutta voittaa, mutta olemme myyneet keikkojamme muihin maihin ja saaneet paljon uusia kontakteja. Olimme aluksi epäluuloisia kilpailua kohtaan, mutta olemme saaneet olla täysin oma itsemme.

Arposen mukaan kilpailu onkin osoittautunut yhdeksi hänen elämänsä hienoimmista kokemuksista.

- Saimme lämpimän vastaanoton, ihmiset ovat ystävällisiä. Olemme oppineet paljon.

New wave -laulukilpailu järjestetään nyt jo kymmenennen kerran. SuomiTV esittää koosteen finaalista myöhemmin syksyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?