Häjy-liikkeen hautajaisissa eli toivo Elonkerjuun ylösnousemuksesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Häjy-liikkeen hautajaisissa eli toivo Elonkerjuun ylösnousemuksesta

Lauri Tähkä & Elonkerjuu –fanit olisivat halunneet nähdä pohjalaisviisikon lavalla vielä viimeisen kerran.

Johanna Koivu, Antero Naali, Simo Ralli ja Lenni Paarma Häjyt-liikkeen lopettajaisissa­

23.7.2011 16:59

Tämä kävi selväksi Teuvalla, jossa vietettiin lauantaina bändin Häjy-liikkeen hautajaisia. Paikalla oli Elonkerjuu-nelikko ilman keulahahmoaan, joten jäähyväiskeikka jäi muutamasatapäiseltä kansalta kokematta.

Faneilla on surutyö edelleen kesken, eikä tunnelma kaupan kesäpeijaisissa noussut samanlaisiin sfääreihin kuin avajaisissa kaksi vuotta sitten.

Fanituotekaupan loppuunmyynti jatkuu heinäkuun 30. päivään asti, minkä jälkeen ovet pannaan lopullisesti säppiin ja pillit pussiin.

- Sen jälkeen kauppa ja kiinteistö myydään pois. Tämä oli meidän viisikon yhteinen juttu, ja vaikka jatkaisimme Elonkerjuuna, ei kauppa olisi enää sama juttu, totesi yhtyeen kitaristi ja lauluntekijä Simo Ralli.

- Kauppa ehti olla tässä paikassa vain vajaa kaksi vuotta, mutta yhtään ei kaduta, että tämän teimme. Kyse oli yhdestä hullusta päähänpistosta, ja olemme siitä ylpeitä.

- Hienoa, kun paikalle tuli näin paljon porukkaa. Saarahan liikevaihto nousuhun ja leherille uutta kirijootettavaa. Ku kerran komiasti alootettihin, komiasti myös lopetetahan, Ralli veisteli fanien ympäröimänä.

Sekä Ralli että muut bändin jäsenet antoivat ymmärtää, että ensi vuonna on odotettavissa Elonkerjuun uusi tuleminen.

- Ei me musiikintekoa voida lopettaa. Tämä vuosi ollahan ku lehemät nevas ja sitte kattotahan.

Bändin basisti Antero Naali vihjaisi hänkin bändin tulevista suunnitelmista.

- Samantyyppisellä musiikilla jatketaan. Ei me mihinkään karvoistamme päästä, totesi Naali ja toivotti onnea Lauri Tähkän soolouralle.

Ilmajokelainen Niemelän perhe tuli tapaamaan vielä viimeisen kerran 10-vuotiaan Sofia-tyttären idoleita. Tyttö on fanittanut bändiä puolet elämästään, ja saanut myös vanhempansa samaan ”koukkuun”.

- Toivotaan, että Elonkerjuu tekee Agentsit ja jatkaa uudella solistilla, Päivi ja Mikko Niemelä miettivät haikeina ja lähtivät jonottamaan nimikirjoituksia bändin jäseniltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?