Taikahuilu lumoaa Kokkolassa sirkusteltassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Taikahuilu lumoaa Kokkolassa sirkusteltassa

Sirkusteltta kohoaa jylhänä korkeuksiin. Kuusisataapäinen yleisö hiljenee ja keskittyy tulevaan. Valot himmenevät vain syttyäkseen kohta täyteen loistoonsa. Kapellimestari antaa merkin. Kolmituntinen spektaakkeli voi alkaa.

12.7.2011 8:34

- Ooppera on taidemuoto kaikille aisteille. Se on jotain elämää suurempaa. Siinä yhdistyvät kaikki: musiikki, sana ja visuaalinen puoli, tunnelmoi Kokkolan oopperayhdistyksen toiminnanjohtaja Annika Mylläri.

Kaikille tuttu nimi

Kokkolan Oopperakesä -festivaaleilla esitetään torstaista lähtien Mozartin säveltämää Taikahuilua.

Oopperan ohjaaja Samuli Reunanen kuvailee esitystä vilpittömällä hädällä ja lapsekkaalla ilolla ladatuksi iltasaduksi. Annika Mylläri luottaakin Taikahuilun tarinan vetoavan monenikäiseen yleisöön.

-Tarkoituksenamme on aina avata tilaa uudelle yleisölle, joka ei ole käynyt oopperassa. Taikahuilu on kaikille nimenä niin tuttu, että uskoisin sen madaltavan kynnystä tulla tutustumaan tähän taidemuotoon. Esitys sopii koko perheelle, Mylläri lupaa.

Mylläri on oopperasolisti itsekin ja esiintynyt kaikilla aiemmilla Kokkolan Oopperakesä -festivaaleilla. Tänä vuonnakin hänen piti olla lavalla, mutta tapaturmainen reisivamma muutti suunnitelmat.

- En voi mennä lavalle keppien kanssa, Mylläri harmittelee.

Lohikäärmeen nahoissa

Taikahuilu on näyttävä show, jossa nähdään liekkejä, akrobatiaa ja sirkustaiteilua. Tulitaiteesta vastaa Suomen tunnetuin tuli- ja sirkustaiteilija Antti Suniala.

- Esitän oopperassa lohikäärmettä ja olen mukana muutamassa sirkusnumerossa, Suniala kertoo.

11 vuotta tulitaidetta harrastanut Suniala on ensikertalainen oopperassa. Oopperasolisti Anu Komsi "löysi" hänet Sirkus Finlandian kiertueelta vuonna 2009 ja halusi miehen mukaan Kokkolan Oopperakesän estradille.

- Taikahuilun telttamiljöö on minulle kotoisa, sillä esiinnyin sirkuksessa 250 kertaa seitsemän kuukauden aikana, Suniala laskeskelee.

Vaikka Taikahuilua on esitetty Suomessakin satoja kertoja, lupaa Suniala, että Kokkolan esitys ei jätä ketään kylmäksi.

- Meidän versio on varmasti melko erikoinen aiempiin verrattuna. Pääsemme tekemään oopperan hienossa ympäristössä, ja tarinan edetessä tulee monia hyviä yllätyksiä. Sirkusnumerot ovat tietenkin ihan oma lukunsa, Suniala virnistää.

Kokkolan Oopperakesä järjestetään 14.-22. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?