Viihde

Jare ja VilleGalle riimittelevät nuuskan puolesta

Julkaistu:

Levy-yhtiö ei välitä artistiensa välittämästä sanomasta.

"Ei mul oo edes epoo suones tai veres, mut ylähuules mun hemohes. Siitä imen lisää potkuu, kannattaa sunkin koittaa."

Megasuosioon nousseen rapduon, Jaren ja VilleGallen, Epoo-kappaleessa kuulijoita kehotetaan kokeilemaan nuuskan käyttöä.

Bändin juuri kultaa myyneen albumin nimi, Mustaa kultaa, viittaa nuuskaamiseen, kuten myös bändin fanituotteina myytävät Mörkö ullakolle -t-paidat. Ainakin viidessä albumin 12 kappaleesta viitataan eri tavoin nuuskan käyttöön.

Kun kyseessä on kuitenkin nuorisoidoliksi noussut kaksikko, mikä on artistien moraalinen vastuu esikuvina, JVG:n manageri Mikko Kuoppala?

- Kukaan ei ryhdy nuorisoidoliksi, nuoriso ottaa idolikseen kenet ottaa. Levy on tehty ennen idoliutta, ja kappaleita on vaikea mennä muuttamaan jälkikäteen.

Minkä takia JVG:n kappaleiden sanoitukset, fanituotteet, levyn ulkoasu ja nimi kytkeytyvät nuuskaan?

- Se on ollut poikien oma taiteellinen valinta jo ennen levy-yhtiön tulemista mukaan kuvioihin. Monsp Records -levy-yhtiö tunnetaan siitä, että se antaa artistille ilmaisuvapauden eikä ala moralisoida.

Sanoituksissa mainitaan nuuskamerkki nimeltä. Saako JVG korvauksia menekinedistämisestä?

- Tuota en tiennytkään. Se on täysin tahatonta piilomainontaa, mitään kaupallista sopimusta ei ole.

Seisooko levy-yhtiö suojattiensa sanoitusten takana eli onko Monsp Recordsin mielestä toivottavaa, että JVG:n fanit kokeilevat nuuskaa?

- Levy-yhtiö ei missään nimessä vastaa artistien kappaleiden välittämästä viestistä. Suosittelemme kaikkia noudattamaan lain antamia säädöksiä nuuskaan liittyen.

Jare ja VilleGalle eivät itse halunneet kommentoida nuuska-asiaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt