Ruotsalainen Graveyard-yhtye on lähellä lopullista läpimurtoa

rac

Julkaistu:

Bluesia ja rockia 1970-luvun tyyliin yhdistelevä ruotsalaisbändi Graveyard on kevään aikana noussut hiljalleen suuren yleisön tietoisuuteen eri puolilla maailmaa.
Ruisrockissa sunnuntaina esiintynyt Graveyard on soittanut kevään ja kesän aikana Suomessa jo kuusi keikkaa, ja lisäksi yhtye on keikkaillut muun muassa Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa. Siitä huolimatta kaikkein kovimmasta suosiosta göteborgilaisyhtye nauttii kotimaassaan Ruotsissa.

- Onhan tämä ollut hieman outoa. Siitä ei ole pitkä aika, kun soitimme keikkoja vielä pikkuklubeilla kaljapalkalla. Ja sitten tänä kesänä olimme yhtäkkiä eräällä ruotsalaisfestarilla soittamassa teltassa, johon mahtui sisään 5 000 ihmistä ja teltan ulkopuolellakin oli pari tuhatta ihmistä kuuntelemassa meitä. Se oli upea tunne, eikä siinä voinut muuta naureskella, basisti Rikard Enlund ja laulaja-kitaristi Jonatan Ramm sanovat.

Yhtyeen Graveyard-debyyttialbumi ilmestyi jo vuonna 2008, mutta todeliseen suosioon yhtyeen nousi alkuvuonna ilmestyneen Hisingen Blues -albumin myötä.

- Suurin syy suosion kasvuun on tietysti se, että Hisingen Blues on hemmetin kova albumi! Lisäksi meillä on takanamme nyt huomattavasti isompi levy-yhtiö, joten senkin avulla maineemme on kiirinyt laajemmalle kuin edellisen levyn myötä, Enlund sanoo.

Yksi yhtyeen viisivuotisen uran huippuhetkiä oli reilu viikko sitten, kun Graveyard soitti Iron Maidenin lämppärinä Göteborgin Ullevi-stadionilla.

- Olin niin hermostunut ennen sitä keikkaa, koska yleisössä oli noin 27 000 ihmistä. Mutta ekan kappaleen aikana jännitys katosi ja kaikki meni lopulta todella hyvin, Enlund naurahtaa.

Graveyardin musiikissa on runsaasti vaikutteita 1970-luvun rockista ja bluesista. Esimerkiksi Led Zeppelin ja Black Sabbath kuuluvat bändin soundissa hyvin vahvana.

Ei olekaan yllätys, että Enlund ja Ramm mainitsevat yhtyeen suurimmaksi esikuvaksi juuri Black Babbathin.

- Mutta kyllä me kuuntelemme paljon muutakin musiikkia kuin pelkästään 1970-luvun tai 1960-luvun rockia ja bluesia. Keikkabussissamme soi kaikkea Nina Simonesta black metaliin, Enlund ja Ramm kertovat.

IS TV:n haastattelussa Graveyardin jäsenet kertovat lisäksi, mikä on tarina yhtyeen nimen taustalla ja miten he suhtautuivat Ruotsin tappioon Suomelle jääkiekon MM-finaalissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt