IS-tikkakisa: Matti Nykänen ja Hannu-Pekka Hänninen - Viihde - Ilta-Sanomat

IS-tikkakisa: Matti Nykänen ja Hannu-Pekka Hänninen

Matti Nykänen ja Hannu-Pekka Hänninen kohtasivat vuosien tauon jälkeen. Ylen urheilutoimittaja ihaili vanhan mestarin nykykuntoa.

23.6.2011 7:40

Matti Nykänen ja Ylen urheilutoimittaja Hannu-Pekka Hänninen ovat kohdanneet toisensa aikoinaan kymmeniä kertoja, mutta koskaan ennen he eivät ole kilpailleet keskenään.

- Tämä on vähän kuin lotto, sattumankauppaa, Hänninen toteaa tikkakisasta.

Matti Nykänen ilmoittaa heti kärkeen, ettei hän osaa heittää tikkaa. Tikanheittoa Nykänen kokeili joku aika sitten mökillä tyttöystävänsä Susanna Ruotsalaisen kanssa.

- Matti voittaa, olen altavastaaja, Hannu-Pekka Hänninen arvelee.

Hänninen on tosin heittänyt tikkaa niin paljon, että hänen tikkataulunsa on jo kulunut puhki. Joskus hän on saanut kyynärpään taivuttajalihaksenkin kipeytymään tikanheitosta.

- Ei ota voimille hävitä, mutta voittaminen on kivempaa, Nykänen tuumaa.

Tikanheitto vaatii näkötarkkuutta, joten Nykänen päättää hakea silmälasit autostaan. Kisaa sivusta seuraava Susanna Ruotsalainen on nähnyt edellisenä yönä unta, että Matti saa 36 pistettä.

Hänninen saa harjoituskierroksella 25 pistettä. Nykäsen tikat sujahtelevat taulun ohitse niin vauhdikkaasti, että hän saa vain 2 pistettä.

Hannu-Pekka Hännisen tulokseksi tulee 24 pistettä. Hän ei ole tyytyväinen. No niin, annapas selitys heti tuoreeltaan, kuten urheilijoiltakin vaaditaan.

- Etäisyyden hahmottaminen oli vaikeata. Eniten hämäsi tuo tikkataulu, Hänninen toteaa.

Sitten alkaa Matti Nykäsen kilpailusuoritus.

- Oho, en mä tätä osaa, Nykänen sadattelee, kun tikat eivät mene ihan sinne, minne kuuluisi. Nykäsen tulos on 15 pistettä.

- Tiesin, etten ole haka tässä, mutta sitä miettii silti, miksen heittänyt paremmin, Nykänen tuumaa.

Hetken kuluttua kahvilla maailman paras mäkihyppääjä tunnustaa:

- Jännitin ihan oikeasti tuota tikanheittoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?