Viihde

Skandaali Provinssissa: Hittibändin keikka päättyi nolosti - yhtye rukoili polvillaan

Julkaistu:

Supersuositun australialaisen Wolfmother-yhtyeen keikka lauantaina Seinäjoen Provinssirockissa päättyi yhtyeen kannalta kiusallisella tavalla.
Lauantain viimeisen keikan Provinssirockissa heittänyt, ensimmäistä kertaa Suomessa esiintynyt Wolfmother joutui keskeyttämään keikkansa kesken kaiken, sillä järjestäjät katkaisivat lavalta virran ennen encore-kappaleeksi tarkoitettua Joker & the Thief -hittiä.

Festivaalijärjestäjät olivat saaneet viranomaisilta käskyn, jonka mukaan musiikin oli tauottava festarialueella klo 02 mennessä naapurissa asuvien ihmisten yörauhan takaamiseksi. Woman-hitillään maailman mainetta nittänyt ja Grammy-palkinnon voittanut Wolfmother aloitti keikkansa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 0.45, ja virta sammui YleX-telttalavalla tasan klo 02, koska järjestäjät halusivat välttyä sakoilta.

Virran katketessa X-lavan yleisö taputti yhtyettä takaisin lavalle, ja bändi oli juuri palaamassa faniensa eteen viimeistä kappaletta varten.

Kun laulaja-kitaristi Andrew Stockdale palasi yhtyeensä kanssa lavalle, huomasivat he, ettei heidän soittimistaan kuulu mitään ääntä yleisölle. Tämän jälkeen X-teltassa alkoi pitkä kapina keikan loppumista vastaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yleisö taputti, vihelsi ja buuasi raivokkaasti järjestäjiä kohtaan, mutta muutosta tilanteeseen ei tullut. Tämän jälkeen Wolfmotherin jäsenet rukoilivat Stockdalen johdolla polvillaan järjestäjiä kohti, jotta he saisivat soittaa faneilleen vielä yhden kappaleen.

Bändi jopa lupasi maksaa häiriöstä koituvat sakot, mutta siitä huolimatta virtaa ei enää palautettu X-lavalle. Osa Wolfmotherin soittajista jopa raahattiin lavalta pois vasten tahtoaan.

- Järjestysmies tarrasi minusta kiinni, ja raahasi minut pois lavalta, vaikka olisin halunnut jäädä sinne, kitaristi Aidan Nemeth kertoi Ilta-Sanomille.

Yleisö sai odottaa lopullista tietoa keikan loppumisesta yli 15 minuuttia, ja tunnelma YleX:n teltassa alkoi nousta todella kuumaksi, kun fanit vaativat raivoisasti virran palauttamista lavalle.

Lopulta yhtyeen kaikki jäsenet kävivät kiittämässä fanejaan lavalla vauhdikkaasta keikasta ja villistä kannustuksesta.

Euroopan-kiertueensa Seinäjoelle päättäneen Wolfmotherin jäsenet olivat ymmyrkäisinä kesken jääneen keikan jälkeen.

- He vain katkaisivat virran, ja sanoivat, ettemme voi enää jatkaa. Minkäs siinä voit tehdä! Andrew Stockdale sanoi IS:lle.

- Uskomaton juttu. En ole kokenut tällaista koskaan. Keikka oli upea, mutta lopetus oli hyvin erikoinen, basisti Ian Peres puolestaan sanoi.

- Yleisö kävi aivan villinä, kun he huomasivat, ettemme voi soittaa enää. Pitkä kiertueemme päättyi sunnuntaiaamun mellakkaan. Vaikka on harmi, ettemme voineet soittaa hittiämme kiertueen lopuksi, tämä oli silti hieno tapa lopettaa kiertue. Loistava keikka ja loppuun pieni mellakka. Huikeaa! kitaristi Aidan Nemeth nauroi.

Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyneen Wolfmotherin jäsenet vakuuttivat kuitenkin bändin palaavan Suomeen niin pian kuin mahdollista. Keikkatauolle jäävän Wolfmotherin tulevan albumin on määrä valmistua syksyn aikana.

- Aivan varmasti tulemme takaisin. Suomalaiset fanit ovat hulluja ja meininki keikalla oli huikea. Tämä oli yksi kiertueemme parhaista keikoista. Tulemme Suomeen heti, kun joku pyytää meidät tänne, basisti Ian Peres vakuutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt