Rajusti hakattu Santeri Ruohonen: Ei muistikuvaa pahoinpitelystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Rajusti hakattu Santeri Ruohonen: Ei muistikuvaa pahoinpitelystä

Teppo Ruohosen muusikko-pojan Santerin kallo murtui huhtikuisessa pahoinpitelyssä.

9.6.2011 10:32

Muusikko Santeri Ruohosen, 26, kohtaamasta huhtikuisesta pahoinpitelystä muistuttaa ulkoisesti enää vain pieni arpi silmäkulman yläpuolella. Isompi, pään yli kulkeva leikkausarpi on peittynyt tukan alle.

Santeri on jo oma joviaali itsensä, mutta sairaalaan vietäessä tilanne oli hengenvaarallinen.

- Kallo oli murtunut monesta kohtaa. Oli sekä sisäisiä että ulkoisia ruhjeita, Santeri kertoo.

Hänen päätään oli taottu useaan otteeseen asfalttiin, jolloin otsa painui sisään. Oli vain milleistä kiinni, etteivät seuraukset olisi olleet todella vakavat. Edessä olisi saattanut olla vammautuminen tai jopa hengenlähtö.

Pahoinpitely tapahtui yöllä kolmen aikoihin vain muutaman kymmenen metrin päässä Matin ja Tepon toimistolta, jonne Santeri oli menossa tapaamaan veljeänsä Oskaria. Tarkoitus oli kuitenkin ensin poiketa läheiselle grillille syömään.

Pahoinpitelyllä oli lukuisia todistajia, ja asia käsitellään aikanaan oikeudessa. Santeri itse ei muista tapahtumasta mitään.

- Sen muistan, että olin kävelemässä kaupungilta ja sitten heräsin sairaalasta.

Santeri sanoo, ettei myöskään ole asiasta kysellyt sen enempää silminnäkijöiltä kuin poliisiltakaan. Hän uskoo, että yksityiskohtainen tieto tapahtumien kulusta pikemminkin haittaisi paranemista kuin edistäisi sitä.

- Pääasia, että poliisit tietävät mitä tapahtui. He osaavat sitten hoitaa oman hommansa.

Santeri oli sairaalassa kolmisen viikkoa, siitä osan teho-osastolla. Murtunutta kalloa korjattiin titaanilevyillä.

- Lisäksi reidestä otettiin jotain kalvoa ja siirrettiin päähän. On se aikamoista askartelua, Santeri hymähtää.

Paraneminen käynnistyi onneksi nopeasti, ja Santeri pääsi kotihoitoon. Nyt, kun tapahtumasta on parisen kuukautta, takana on jo muutama keikka uuden Yournalist-bändin riveissä.

Bändi on juuri julkaissut ep:n Slippery and Infected. Orkesterissa soittaa myös Santerin pikkuveli Oskari.

- Ekan keikan puolessa välissä huomasin, että kunto ei ole vielä hyvä. Mietin, että miten jaksan loppukeikan vetää. Kolmannella keikalla Helsingissä jaksoin jo vähän liikkuakin, Santeri muistelee.

Pahoja pelkoja Santerille ei pahoinpitelystä jäänyt. Ehkä vähän on varauksellisempi ja katselee enemmän ympärilleen, mutta sen suurempaa en ole huomannut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?