Martti Syrjä: Ei viidenkympin villitystä

Martti Syrjä: Saimaa-ilmiö, Teema klo 22.00

Martti Syrjä keekoili Eppu Normaalin keulakuvana Ankkarockissa 2009.

31.5.2011 7:30

Tänään ruudussa muistellaan suomirockin syntyhetkiä 30 vuotta sitten. Aki ja Mika Kaurismäki tekivät vuonna 1981 dokumenttielokuvan Saimaa-ilmiö Eppu Normaalin, Juice Leskisen Slam-yhtyeen ja Hassisen koneen konserttikiertueesta kesäisellä Saimaalla. Elokuvasta on jäänyt elämään parikymppisen Martti Syrjän lentävä lause: ”In Finland we have this thing called reilu meininki.”

Lisäksi lauantaisin MTV3 Maxilla pyörii Aku ja Martti Syrjän moottoripyöräohjelma Tie vie.

Moottoripyöräinnostus heräsi serkusten ollessa pikkupoikia, ja nuoruudessaan he kaahailivat mopoilla.

- Aina ollaan kaksipyöräisillä menty, niin kauan kuin oltiin nuoria. Kai se niin on, että kun ikää tulee, sitä vaihtaa auton alle. Ei tässä mistään viidenkympin villityksestä ole kyse, Martti perusteli IS Tv-lehdelle syytään lähteä tekemään ohjelmaa.

Kaksikko pohtii, että on hyvä, että ajotaito on opeteltu jo nuorena. Ei viisikymppisenäkään ole mahdotonta oppia ajamaan, mutta se on haastavampaa kuin nuorella iällä.

- On paljon meidän ikäisiä, jotka ovat aina haaveilleet moottoripyörästä, mutta vasta aikuisena heillä on varaa hankkia sellainen, Martti pohtii.

Martilla moottoripyörien hankkimisesta on tullut melkein harrastus. Hiljattain mies on hankkinut kaksi uutta pyörää.

- Olen kova poika vaihtelemaan pyöriä, tämä on mennyt suorastaan pelleilyksi, Martti päivitteli.

Aku ja Martti Syrjä ajoivat kesällä 2010 keikoille moottoripyörillä.

Eppu Normaali rokkasi jo 1978.

Eppu Normaali julkaisi viimeisimmän levynsä vuonna 2007.

Kuka?

Nimi: Martti Syrjä. Syntynyt:  17. toukokuuta 1959 Ylöjärvellä. Ura: Eppu Normaali -yhtyeen laulaja ja palkittu pääsanoittaja. Yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä Aknepopin 1978. Viimeisin levy Syvään päähän ilmestyi 2007. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä 1,5 miljoona kappaletta. Näytellyt: mm. Aki Kaurismäen elokuvassa Calamari Union ja Mika Kaurismäen elokuvassa Rosso.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?