Perhe on tärkein

Julkaistu:

Clint Eastwood: Clint on Clint, Teema klo 21.00.

Clint Eastwood ottaa työnsä vakavasti, mutta suhtautuu itseensä leikkimielisesti. Machomiehen maineen näyttelijänä saanut monilahjakkuus on rauhallinen, niukkasanainen ja tinkimätön ohjaaja, joka luottaa valintoihinsa ja antaa näyttelijöille työrauhan.

-Lännenelokuvia tehdessäni tajusin, että hevoset villiintyivät kovista äänistä. Kun kovaääniseen huudettiin action, syntyi kaaos. Sama pätee näyttelijöihin. He keskittyvät kohtaukseen ja vuorosanoihin, mutta megafonista pauhaava käsky rikkoo vireen, beigeen pukuun pukeutunut mies kertoo IS Tv-lehden haastattelussa.

Vanhemmiten ohjaajan herkempi puoli on päässyt esille. Hän saa rajuihinkin tarinoihin rakkautta.

-Onneksi olen iän myötä oppinut tasapainottamaan uran ja perhe-elämän. Nuorena miehenä liihotin ympäriinsä, mutta nyt haluan olla mukana 13-vuotiaan tyttäreni arjessa.

Morgan-tytär on Clintin ja hänen televisiotoimittajavaimonsa, Dina Ruizin, 44, lapsi. Ennen Dinaa Clint oli tunnettu naissankarina, jolla on seitsemän lasta neljän eri naisen kanssa.

-Nykyään perhe on elämäni tärkein peruspilari. Dina on lähentänyt meitä kaikkia. Hän on enkelini. 

Dokumentti Clint on Clint sijoittuu elokuvien Isiemme liput ja Kirjeitä Iwo Jimalta -elokuvien kuvausten aikaan. Michael Henry Wilson koettaa kuvata iän myötä kypsyneen, 1930 syntyneen taiteilijan elämän ja uran koko komean kaaren.

 

Clint Eastwood

Kuka: Clinton Eastwood Jr.
Syntynyt: 31. toukokuuta 1930 San Franciscossa, Yhdysvalloissa.
Ura: Tuli tunnetuksi tv-sarja Rawhidesta, läpimurto 60-luvulla Sergio Leonen spaghettiwesterneissä. Nousi Hollywood-tähdeksi Likainen Harry -elokuvilla 70-luvulla, ja alkoi myös ohjata leffoja. Esiintynyt noin 80 elokuvassa. Oscarit elokuvista Armoton ja Million Dollar Baby.
Perhe: Ollut kaksi kertaa naimisissa, seitsemän lapsen isä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt