Jani Toivola puolustaa vähemmistöjä

Julkaistu:

Jani Toivola: Ratula, Sub klo 21.30

Näyttelijä, juontaja ja yrittäjä Jani Toivola on tuore kansanedustaja.

- Minua on pyydetty politiikkaan jo useamman kerran, mutta vasta nyt koen, että aika on kypsä, Toivola kertoi IS:lle ennen vaaleja.

- Viimeinen merkkipaalu oli viime syksyn kirkko- ja homokeskustelu. Olen saanut siitä paljon myönteistä palautetta, ja minua ovat lähestyneet hyvin erilaiset ihmiset. Heidän mielestään syntynyt keskustelu oli tärkeää, sillä he kaikki kokivat olevansa jollakin tavalla vaiennettuja yhteiskunnassa. Keskustelun myötä he kertoivat saaneensa happea, Toivola kertoo.

Toivolalla on aina ollut palava halu vaikuttaa asioihin. Hän kertoo hakeutuneensa näyttelijäksikin voidakseen kertoa tarinoita, joilla muuttaa maailmaa.

Ajatus politiikkaan lähtemisestä on voimistunut myös Toivolan omien kokemusten kautta. Kolme vuotta sitten hän sai yllättäen kuulla saksalaisesta velipuolesta, jonka kanssa hän lähti tutustumaan hänelle ennestään täysin vieraisiin kenialaisiin juuriinsa. He matkustivat yhdessä edesmenneen isänsä kotikylään, viidakon keskellä sijaitsevaan Webuyeen, ja tapasivat ison joukon sukulaisiaan.

- Sain tietää, että isäni oli maailmanparantaja ja taivaanrannanmaalari, joka oli lähtenyt Eurooppaan opiskelemaan lääketiedettä. Tunnistan nuo piirteet itsessänikin.

 Tänään Ratulassa Jani Toivola loihtii Anu Harkin kanssa hyydykekakun viinimarjatäytteellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt