Mad Men -sarjan January Jones: Betty on huono äiti! - Viihde - Ilta-Sanomat

Mad Men -sarjan January Jones: Betty on huono äiti!

January Jones: Mad Men, Nelonen klo 23.45

January Jones näyttelee Bettyä palkitussa draamasarjassa Mad Men.­

11.5.2011 7:30

1960-luvun newyorkilaiseen mainostoimistoon sijoittuva laatusarja Mad Men jatkuu tänään Nelosella neljännen tuotantokauden jaksoilla.

Mainosmies Don Draperin ex-vaimoa Bettyä näyttelee palkitussa sarjassa January Jones. Häntä vähän harmittaa, ettei Bettystä oikein tykätä. Toki näyttelijä myöntää, että 1960-luvun kotirouva on pinnallinen roolileikkien pelaaja, joka yrittää hinnalla millä hyvänsä sopeutua valmiiseen muottiin.

-Betty on rikkaan perheen kasvatti. Hänellä on hyvä koulutus, ja hän on matkustanut maailmalla, mutta hän heitti kaiken Kankkulan kaivoon, kun tapasi komean Donin, kaunis January, 33, mietti äskettäin IS Tv-lehden haastattelussa Los Angelesissa.

-Bettyn ja Donin välillä oli kummallinen dynamiikka. Don arvostaa uranaisia, mutta ei antanut vaimonsa tehdä töitä. Molemmat haaveilivat täydellisestä perheestä ja löivät siksi hynttyyt yhteen, mutta huonolla menestyksellä.

January kuvaa Bettyä itsekkääksi, naiiviksi, lapselliseksi ja huonoksi äidiksi, joka etsii onnea.

-En usko, että Betty tekisi lapsia nykyaikana.

Sarjan nyt alkavalla neljännellä kaudella tyttömäinen Betty on aikuistunut. Hän on jättänyt valehtelevan petturimiehensä Don Draperin ja mennyt naimisiin poliitikko Henry Francisin kanssa.

-Betty stemmaa tyylinsä sopivaksi uuden aviomiehensä yhteiskuntaluokkaan ja toivoo samalla, että hänet otetaan vakavasti. Tuore liitto tuo kuitenkin omat haasteensa. Lasten on vaikea sopeutua vanhempiensa eroon ja melkein tuntemattomaan isäpuoleen. Elämä ei ole vieläkään täydellistä, January paljasti.

 

Flash toistinta ei löytynyt.

-En ymmärrä aina Bettyn valintoja, mutta on hauskaa ja haastavaa näytellä hahmoa, joka eroaa minusta itsestäni, January Jones sanoo.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?