Huippumalli Suvi Koponen jätti lehtikuvaukset - Viihde - Ilta-Sanomat

Huippumalli Suvi Koponen jätti lehtikuvaukset

Parhaiten maailmalla menestynyt suomalaismalli on edelleen Suvi Koponen.

Suvi Koponen Roberto Cavallin näytöksessä vuonna 2008.­

9.5.2011 17:17

Suvi Koponen aloitti uransa maailmalla tekemällä nimeään tunnetuksi muun muassa Voguen kannessa. Nyt suomalaismalli on jättänyt lehdille tehtävät kuvauskeikat kokonaan.

-  Suvi keskittyy tekemään rahakeikkoja ja tienaamaan, Mallitoimisto Paparazzin johtaja Laila Snellman kertoo Koposen urakehityksestä.

Snellmanin mukaan palkkiotason laskeminen on kuitenkin vaikuttanut tienestien suuruuteen.

- Kaikkien mallien tienestit ovat pudonneet. On suuri työ saada palkkiot samalle tasolle kuin ennen taantumaa. Mainosbudjetit ovat pienentyneet, Snellman toteaa.

Huippumallien huipputienestit

Tunnetuimpien huippumallien tulot kasvoivat huimasti viimeisen 12 kuukauden aikana, selviää Forbes.comin julkaisemasta ”Maailman parhaiten tienaavat mallit” – listauksesta.

Maailman kymmenen menestyneintä mallia tienasivat yhteensä 112 miljoonaa dollaria viimeisen 12 kuukauden aikana. Summa on noin 30 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, jolloin Top 10 tienasi yhteensä noin 86,5 miljoonaa dollaria.

Maailman parhaiten tienaava huippumalli Gisele Bündchen tienasi 45 miljoonaa dollaria, kun seuraavaksi tullut Heidi Klum jäi 20 miljoonan dollarin ansioillaan reilusti kollegansa jalkoihin. Heidi Klum on brändännyt itsensä tunnetuksi bisnesnaiseksi ja on mallintöiden lisäksi juontanut Muodin huipulle–ohjelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?