Jyrki Sukula: Ravintolabisneksen pahin ongelma on tässä - Viihde - Ilta-Sanomat

Jyrki Sukula: Ravintolabisneksen pahin ongelma on tässä

Kokkimestari Jyrki Sukulalla on vankka käsitys siitä, mikä on suomalaisen ravintolabisneksen suurin ongelma

6.5.2011 10:14

- Liian kallis henkilökunta. Sunnuntailisät pitäisi poistaa, jotta ravintolat voisivat olla auki myös sunnuntaisin. Ihmisillä olisi aikaa käydä pyhäisin syömässä, mutta tuplapalkan takia ravintolat eivät voi olla auki, Jyrki perustelee.

- Jos avaimet unohtuvat kotiin ja jonkun pitää tulla avaamaan ovi, se maksaa sunnuntaisin tuplahinnan. Mutta kukaan ei maksa pippuripihvistä tuplahintaa, vaikka olisikin sunnuntai.

Tv-kokkina tutuksi tullut Jyrki juhlistaa 30-vuotista uraansa Klaus K:n Ilmatar-ravintolassa, jonne hän on luonut neljä erilaista ateriakokonaisuutta uransa varrella kokkaamistaan ruuista.

Jyrki on itse paikalla jokaisessa Ilmattaren The Chef Visit -kattauksessa 12.-21. toukokuuta välillä.

- Käyn salissa esittelemässä ruokia ja tapaamassa ruokailijoita, maestro lupaa.

Hän on asunut vuodesta 2005 lähtien osan vuotta Italiassa.

- Jos on asunut päivänkin Italiassa, rakastaa suomalaista tapaa hoitaa asioita. Rakastaa jopa suomalaista verottajaa. Palvelut toimivat aivan eri lailla, Jyrki vertaa.

- Jos laskun maksaminen Italiassa vaatii neljässä eri paikassa käymisen, tuntuuhan se hoopolta. Pitää hakea kolme leimaa ja maksaa kahteen eri pankkiin. On uskomatonta, kuinka paljon siellä tehdään manuaalista työtä. Toisaalta se tavallaan kuin kuuluu siihen maahan, Jyrki sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?