Mariska eka kertaa vain naisten kanssa - "Alaston olo!" - Viihde - Ilta-Sanomat

Mariskan eka kerta vain naisten kanssa - "Oli alaston olo!"

Joka puolella touhuava Mariska vaanii aikaa uudelle levylleen: "Kaksi hittibiisiä pitää vielä tehdä."

Mariska ja Lauluyhtye Viisi Painobaarissa torstaina.­

30.4.2011 15:32

Torstaina Mariska jännitti ensimmäistä esiintymistään ilman soitinten säestystä, kun hän astui lavalle lauluyhtye Viiden kanssa. Sunnuntaina hän piristää työväen juhlaa Hakaniemen torilla taas Pahat sudet -bändinsä kanssa.

- Oli alaston olo, Mariska totesi keikan jälkeen punaviinilasi kädessään.

- On helpompaa olla lavalla bändin kanssa. Soittimista tulee niin kova meteli, että jos menee hieman ohi, voi pistää sen piikkiin.

Jännittäminen oli turhaa. Mariskan uskollisia faneja oli osannut paikalle Helsingin Painobaariin runsaasti.

Ja uusia tuli lisää. Rokkipoliisiksi tunnustautuva baarimikkokin julisti ihastustaan, vaikka suhtautui vanhaan räppilaulajaan varauksella etukäteen. Tieto Iskelmä-Finlandiasta pamahti kuin puulla päähän

Viiden laulavan naisen säestämänä esiintymisen jälkeen Mariskalla ei viihdebisneksessä ole enää kovin monta uutta asiaa kokeiltavana. Tällä hetkellä suuri osa hänen ajastaan menee TV1:n Maestro-kapellimestarikilpailun harjoituksiin.

Talvella hän esiintyi yhtyeensä kanssa omaan musiikkiinsa tehdyssä nykytanssiesityksessä. Sillekin hän toivoo jatkoa.

Räpistä melodiseen siirtynyt Mariska julkaisi ensimmäisen iskelmälevynsä viime kesänä. Nyt hän on ehdolla IskelmäFinlandian saajaksi.

Hän on kokeneessa seurassa, sillä muut ehdokkaat ovat Danny, Meiju Suvas, Pepe Willberg ja Markku Aro.

- Olin aivan puulla päähän lyöty, kun kuulin siitä. En uskonut korviani.

Kaksi hittibiisiä vielä tehtävänä uudelle levylle

Viime levyn kappaleet ovat soineet vuoden aikaan eri radioasemilla ja ympäri Suomea keikkapaikoilla. Nyt Mariska yrittää löytää aikaa saada valmiiksi seuraavan levyn.

- Kaksi hittibiisiä pitäisi vielä tehdä.

Mariska on vuosikaudet tehnyt leipätyökseen kappaleita muille artisteille. Syksyllä hän vähensi sitä oman levynsä vuoksi, mutta nyt töitä on taas kasaantunut. Hän toivoo pääsevänsä bändinsä kanssa studioon kesän aikana.

Mariska esiintyy Helsingissä Hakaniemen torilla vappupäivänä klo 13 alkaen. Lauluyhtye viisi emännnöi vastedes Painobaarissa kuukausittain klubiaan, jossa Marsikan jälkeen solisteina ovat muun muassa Maija Vilkkumaa, Tuure Kilpeläinen ja Hanna Pakarinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?