Kuninkaallisten häiden selostaminen on tiukka paikka

Julkaistu:

Marjukka Havumäki: Prinssi Williamin häät, TV1 klo 11.10 & 19.00

 Kuninkaalliset häät selostava uutisankkuri Marjukka Havumäki aloitti valmistautumisen Kate Middletonin ja prinssi Williamin suureen päivään alkuvuodesta.

- Ihmiset liittävät selostajan työhön glamourin, mutta kyllä tämä on rankkaa, mutta toki etuoikeutettua työtä, Marjukka Havumäki sanoo.

Paikanpäällä hän tapaa toisen selostajan, Lontoossa asuvan Nora Kajantien. Havumäki toivoo antavansa katsojille mahdollisimman paljon mielenkiintoista taustatietoa. Juuri sen takia hän on viettänyt tiiviisti aikaa tutustuen Britannian hovin kiemuroihin.

- On hyvä esimerkiksi tietää, että paikalle saapuva Kreikan ex-kuningas Konstantin on Williamin kummisetä.

Viime kesänä Marjukka selosti kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tunteelliset häät. Lähetystä seurasi 1,3 miljoonaa suomalaista. Virheisiin ei ole varaa.

- Ruotsin hääselostuksessa sanoin vahingossa, että Kaarle Kustaa menetti pienenä äitinsä, vaikka varsin hyvin tiesin, että hänen isänsä kuoli lento-onnettomuudessa. Heti tuli palautetta, että juontajalla pitäisi olla faktat kunnossa.

Vaikka siirappikerroin nousisi kuinka korkealle, selostaja ei voi joutua tunnekuohun valtaan.

- Toki ihastus, innostus ja jopa liikutus saavat kuulua äänestä. Mutta katsojan ei pidä jännittää sitä, repeääkö selostaja kopissa, Havumäki päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt