Anita Välkki Savonlinnan oopperajuhlilla 1997: Vain mukavia muistoja

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomat tapasi Anita Välkin Savonlinnan oppperajuhlilla 1997.
Anita Välkin karisma hurmasi oopperatähtien Seniorigaalassa

Vuodet vierivät, mutta ääni pysyy. Savonlinnan oopperajuhlien Seniorigaalaa tähditti joukko Suomen oopperahistorian legendoja.

Anita Gaalan itseoikeutettu kuningatar oli sympaattinen ja karismaattinen Anita Välkki.

- Kaikkihan täällä tuttuja ovat. Ja Savonlinnasta on vain mukavia muistoja, nykyisin laulua opettava Välkki vakuutti mansikkaleivosta haarukoidessaan.

Mahtavan kansainvälisen uran tehnyt laulaja esiintyi Savonlinnassa 70-luvun puolesta välistä alkaen karaktäärirooleissa: Välkki lauloi mm. Kuppari-Kaisaa Punaisessa Viivassa ja Maryä Lentävässä Hollantilaisessa.

Tämänkesäisistä esityksistä Välkille läheisin on Taikahuilu, sillä siinä esiintyy kolme hänen oppilastaan: Johanna Rusanen, Laura Nykänen ja Tove Åhman. Myös kuorossa laulava Heli Puustinen kuuluu Välkin kaartiin.

- Totta kai katsomossa jännittää! Ja opettajana merkitsee välittömästi hyvät ja huonot asiat muistiin. Mutta miinusta on ollut niin vähän, ettei siitä kannata puhua.

Myös Kari Heiskasen ohjaamat kohutut pienoisoopperat kiinnostivat häntä.

- Cavalleria rusticana on teos, josta lähdin ulkomaille. Paikkasin ruotsalaista laulajatarta Kansallisoopperassa 1959, ja Tukholma keksi minut, Välkki muisteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt