Mikko Alatalo: Alkoholi ei ole ollut ongelma, naisiin ihastuminen on

Julkaistu: , Päivitetty:

60 vuotta täyttävä Mikko Alatalo myöntää tuoreessa elämäkertakirjassaan, että naisiin ihastuminen on johtanut hänet vaikeuksiin.
Muusikko ja kansanedustaja Mikko Alatalo täyttää vappuna 60 vuotta. Tänään keskiviikkona hänen elämäntyönsä kunniaksi julkaistiin 60-vuotisjuhlalevy, -nuottikirja ja -elämäkertakirja.

- No nyt olen jo niin vanha, ettei niitä tarjouksia enää niin naisilta tulekaan, Alatalo naurahtaa Ilta-Sanomien kysymykseen, vieläkö naiset aiheuttavat hänelle hankaluuksia kuten nuorempana.

- Mutta osasin jo lapsena leikkiä tyttöjen kanssa enkä niinkään ollut mukana poikaporukoissa. Olen aina tullut hyvin toimeen naisten kanssa, Alatalo myöntää hymyillen.

Petri Nevalaisen kirjoittamassa elämäkerrassa, Joviaali ilmiö - Tuntematon Mikko Alatalo, Alatalo kertaa monimuotoisen työuransa merkittäviä hetkiä ja henkilöitä. Hän myös muistelee koskettavasti avovaimonsa ja kahden vanhimman poikansa äidin Marja Mattilan itsemurhaa sekä nykyisen vaimonsa Seija Alatalon merkitystä surusta selviämisessä sekä pariskunnan myrskyisää aviokriisiä.

Alatalo myöntää kirjassa, että rehvakkaasta muusikon elämästä huolimatta alkoholi ei ollut hänelle koskaan ongelma, mutta naiset aiheuttivat hankaluuksia:

" Alkoholin kanssa minulla ei ollut koskaan ongelmia, mutta tuo naisiin ihastuminen on ollut aika paha juttu. Siitä on aiheutunut jonkin verran vaikeuksiakin tässä elämän varrella. Kunpa vain pystyisi olemaan ihastumatta naisiin. Toisaalta se on kyllä ollut myös ilon lähde, josta on syntynyt lauluja."

Keikkakuvioiden ihastuksistaan, joista hänen puolisonsakin olivat tietoisia, huolimatta Alatalo kertoo kirjassa olleensa aina keskivertoa kiltimpi rokkari.

" Minulle oli tärkeää pitää perheestä kiinni ja tulla takaisin perheen luo. Tavallaan väärinhän se on, että keikkamiehet elävät keikkamiehen elämää. Hotellikuolema on aika hirveä kokemus. Olin kuitenkin paljolti "family man" eli vietin aikaa perheen luona samaan aikaan kuin vaikkapa Juice keskittyi rilluttelemaan Matti Pellonpään kanssa. Aika vähän olin sellaisissa kuvioissa mukana."

Alatalon 60-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan vielä 3. toukokuuta Maalaispoika 60v. -konsertilla Tampere talossa.

Lue lisää Mikko Alatalosta torstain Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt