Peliarvostelu: Patapon 3 on hauska rytmipeli aikuisille pelaajille

Julkaistu:

Vaikka erilaiset toiminta- ja räiskintäpelit kaappaavatkin yleensä suurimman huomion videopelimaailmassa, on pelejä muunkinlaisia.
Pelejä on itse asiassa valtaisan monenlaisia, ja K18-räiskintöjen ja urheilu/musiikkipelien väliin mahtuu myös oudompia, ainutlaatuisia ja valloittavia teoksia.

Sonyn PSP-konsolilleen tekemät Patapon-pelit ovat oiva esimerkki teoksista, jotka eivät suostu asettumaan oikein mihinkään valmiiseen lokeroon. Ne ovat kuin rytmipohjaisia toimintapelejä, joissa on kuitenkin myös strategia- ja roolipelielementtejä. Kaikesta pikkusöpöydestään ja lumoavasta äänimaailmastaan huolimatta ne ovat samalla aikuisille pelaajille suunnattuja, syvällisiä ja monipuolisia teoksia.

Vaikka Pataponien olemus ei ole suuresti muuttunut kolmen osan mittaan, on sarjan jokainen osa tuonut mukanaan jotain uutta, erilaista ja aiempaa parempaa. Kolmannessa osassa on erityisesti korjattu edellisiä pelejä vaivanneita ongelmia, minkä johdosta teos on sarjan paras ja viihdyttävin osa. Ja tarjoaa myös käsikonsolien mittakaavassa poikkeuksellisen toimivan moninpelin.

Katso IS:n arvostelu oheiselta videolta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt