Viihde

Niki Thieulon kiertää Ranskan viinialueita

Julkaistu:

Niki Thieulon: Niki viinitilojen keittiöissä, Liv klo 18.00
Sommelier ja ravintoloitsija Nicolas "Niki" Thieulon kiertää uudessa tv-sarjassaan Niki viinitilojen keittiöissä Ranskan tärkeimmät viinialueet ja tutustuttaa niiden elämäntapaan niin sanotusti kyökin kautta. 12-osaisessa uutuudessa kokataan tilan omien viinien seuraksi rehtiä ranskalaista kotiruokaa.

-Aitous on tärkeintä, ruokasnobismiin sydämistynyt, mutta herkuttelijaksi julistautuva Niki linjaa.

Ranskalaissyntyinen, kymmenvuotiaasta Suomessa asunut Niki haluaa ohjelmallaan kumota käsitystä Ranskasta hienostelun valtakuntana. Hän haluaa esitellä meille suomalaisille aitoja, vahvoja ranskalaisia makuja sekä sikäläistä juurevaa peruselämäntyyliä ja sitä kautta ehkäpä innostaa meitä tutustumaan niihin vähän paremmin.

Uutuusohjelmassa kokataan, maistellaan viinejä, kierretään Ranskaa ja tunnelmoidaan upeissa maisemissa. Tuliko siitä nyt sitten ruoka-, viini-, matkailu- vai kulttuuriohjelma?

-Kyllä siitä aika fiilistelyjuttu tuli, pikemminkin sellainen lifestyle-ohjelma, Niki miettii.

-Etukäteen mietin vähän liikaakin sitä, kuinka tuoda esiin mahdollisimman paljon faktaa. Pääsin kuitenkin nopeasti eroon siitä ajatuksesta ja tajusin, että tärkeintä on, että ohjelma näyttää ja tuntuu aidolta. Siinä ei keskitytä tarkkoihin resepteihin, vaan kuvataan enemmän fiilistelyä, sitä naurua ja pilkettä silmäkulmassa.

Sarjan tänään uusintana nähtävässä avausjaksossa kierrellään Champagnen maakunnassa. Paljastuu, että maailman hienostuneimmalla kuplajuomalla tavataan sen kotikonnuilla huuhtoa alas varsin maanläheistä ruokaa. Vaan mikä meikäläinen perinneruoka mahtaisi sopia samppanjan seuraksi?

-Hernekeitto, Niki täräyttää.

-Samppanja ja hernekeitto on mahtava yhdistelmä. Kannattaa valita sellainen mehevämpi samppanja tai kuohuviini, jossa on vähän paahteisuutta, eikä sellaista aperitiivimäistä, terävää ja hapokasta kuohujuomaa, hän neuvoo.

Uusi jakso Niki viinitilojen keittiöissä -sarjasta on luvassa Livillä torstaina klo 21.00. Silloin Nikin matka jatkuu Ranskan ja Saksan rajaseudulle Alsaceen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt