Homefront kertoo Korean miehittämästä USA:sta - Viihde - Ilta-Sanomat

Homefront kertoo Korean miehittämästä USA:sta

Homefront-toimintapeli kuvaa maailmaamme sellaisena, kuin se voisi olla muutaman vuosikymmenen kuluttua kaikkein epätodennäköisimpien ja oudoimpien uhkakuvien toteuduttua.

31.3.2011 8:52

Jos pelin julkaisija ei olisi pelännyt liikaa todellisen maailman suurvaltapolitiikkaa, voisi peli tuntua hitusen todenmukaisemmalta - ja pelottavammalta.

Maailmantalouden romahduksen ja Koreoiden yhdistymisen seurauksena tapahtuva Yhdysvaltojen miehitys Suur-Korean toimesta ei näet tunnu aiheena yhtä uskottavalta kuin Kiinan mahdollinen invaasio.

Siinä missä pelijulkaisijat uskaltavat sorkkia poliittisella rintamalla esimerkiksi Meksikoa, Venezuelaa tai Afganistania, voisi Kiinan ärsyttäminen aiheuttaa vakavampia seurauksia. Niinpä pelikumppaneiksi on turvallisempaa vaihtaa vähemmän pelottavat.

Se on sääli, sillä tarinan käsikirjoittajaksi värvätyllä John Miliusilla on taustaa mistä ammentaa. Punainen vaara, Paholaislentäjät ja Punaisen lokakuun metsästys ovat vain pintaraapaisu miehen käsikirjoittajaurasta. Maineikkaasta urasta huolimatta, pelin käsikirjoitus ei edusta hänen parasta osaamistaan.

Miksi? Se selviää katsomalla IS:n arvostelu Homefront-pelistä.

Peli on kielletty alle 18-vuotiailta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?