Julkkiskokki Heston Blumenthal: Michelin-tähti tuo valtavat paineet - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkkiskokki: Michelin-tähti tuo valtavat paineet

Huippukokki Heston Blumenthalin mukaan kilpailu ravintolamaailmassa on niin kovaa, että ravintoloitsijoiden mielenterveys on uhattuna.

26.3.2011 12:25

Kun Heston Blumenthalin lontoolaisravintola The Fat Duck sai kolme tähteä vuonna 2004, ulkomaiset asiakkaat alkoivat kysellä, mistä löytyy lähin helikopterikenttä.

- Minulla on jopa ollut asiakas, joka lensi Australiasta aterialle ja seuraavana päivänä takaisin, Blumenthal paljasti kolumnissaan The Times -lehdessä.

Blumenthalin mukaan kilpailu on nykyään niin veristä, jossa kokkien itsetunto on koetuksella.

- Totuus on, että globaalissa maailmassa kokit ja ravintolat kokevat paineita, joita ei ollut 20 vuotta sitten.

Brittikokki kertoo esimerkin ranskalaiskollegastaan. Bernard Loiseau teki itsemurhan - ei siksi, että olisi menettänyt Michelin-tähden, vaan koska pelkäsi, että saattaisi menettää sen.

Blumenthal syyttää ravintolamaailman kovenemisesta myös television kokkikilpailuja ja internetin ruokablogeja. Ne ovat tehneet asiakkaista entistä kovempia kriitikoita.

Kun tuomari valitti erään kokin suosikkiannoksen suolaisuudesta Australian Master Chef -ohjelmassa, ravintolan asiakkaat alkoivat palauttaa annoksia valitellen liiallista suolaa. Ennen ohjelmaa tätä ei ollut tapahtunut ikinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?