Jenni Banerjeen rankka rooli

Julkaistu:

Jenni Banerjee: Kohtaamisia, Teema klo 22.00.
Kohtaamisia-elokuvassa päihdeongelmaista yksinhuoltajaa Emmiä näyttelevä Jenni Banerjee haki rooliaan varten taustatietoa vieroituksessa olevien tukikokouksesta New Yorkista.

Halusin kunnioittaa päihdeongelmasta kärsiviä ja Emmin kaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä tekemällä hahmosta todenmukaisen ihmisen, Jenni sanoo IS Tv-lehden haastattelussa.

Jenni teki taustatyötä asuessaan vielä New Yorkissa. Hän kuunteli ihmisten tarinoita päihdevieroituksessa olevien tukikokouksessa ja seurasi, miten he käyttäytyivät. Jenni kyseli, mitä aineet tekevät keholle ja mielelle.

Tunnen ihmisen, jolla on ollut samantyyppisiä ongelmia. Hän on selvinnyt hyvin, mutta Emmin tulevaisuus ei ehkä ole niin valoisa, Jenni miettii.

Elokuvan nimi saa Jennin miettimään kohtaamisten merkitystä.

Ihan mitätön kohtaaminen voi merkitä paljon. Jos joku sanoo kauniisti, käyttäytyy kivasti tai on kohtelias, se voi pelastaa huonon päivän, ja ties kuinka kauas hyvä vaikutus kumuloituu. Niinä hetkinä tuntuu, kuin tuntisin olkapäälläni enkelin siiven hipaisun, Jenni sanoo.


Lue Jenni Banerjeen koko haastattelu Ilta-Sanomien Tv-lehdestä.

Jenni Banerjee

Syntynyt: 17. tammikuuta 1981 Ylöjärvellä.
Asuu: Helsingissä.
Perhe: Avomies, ohjaaja Olli Saarela.
Koulutus: Elokuvanäyttelijän opinnot Stadiassa 2000-2004. Opiskellut kuuluisassa Actors Studio Drama Schoolissa New Yorkissa.
Ura: Jenni muistetaan muun muassa elokuvista Pahat pojat, Hymypoika, Unna ja Nuuk, Blackout sekä Harjunpää ja Pahan pappi. Näyttelee Kotikadussa Kira Kankaanpäätä.
Harrastaa: Astangajoogaa, ratsastusta ja elokuvia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt