Suomi-metallin legenda sairastui kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön - Viihde - Ilta-Sanomat

HS: Suomi-metallin legenda sairastui kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

Stratovarius-yhtyeen entinen kitaristi Timo Tolkki tunnetaan julkisuudessa oudoista tempauksistaan. Nyt kummallisen käytöksen syyksi paljastuivat mielenterveysongelmat.

Timo Tolkki esiintyi Stratovariuksen keikalla Tuska-festivaaleilla.­

19.2.2011 11:20

Nyrkkitappeluita, ylinoupeussakkoja, outoa käytöstä keikoilla.

Maineikkaan Stratovarius-yhtyeen kitaristina tunnetuksi tulleen Timo Tolkin edesottamuksia on saatu seurata 2000-luvun kuluessa useaan otteeseen.

Kitarasankari selittää nyt outoa käytöstään Hs:n Nyt-liitteen haastattelussa.

- Mähän sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä, jota ei silloin ollut diagnosoitu. Kaikki liittyi siihen. Provosointi kyllä on mun harrastukseni, mutta voi sen tehdä hellästikin, Tolkki kertoo perjantaina ilmestyneessä Nyt-liitteessä.

Hän riitaantui yhtyeensä kanssa 2000-luvun alkupuolella rajusti. Vuonna 2003 tilanne kärjistyi, kun Tolkki ajautui nyrkkitappeluun yhtyeen pitkäaikaisen laulajan Timo Kotipellon kanssa. Vuonna 2008 yhtye ilmoitti jatkavansa ilman Tolkkia.

Myös Tolkin kummallinen käytös keikoilla hämmensi yhtyeen faneja. Vuonna 2004 Tolkki naukkaili pullosta kesken keikan ja kiroili mikrofoniin englanniksi ja espanjaksi. Mieltään osoittanut yleisö heitteli Tolkkia pulloilla. Keikka päättyi traagisesti siihen, kun espanjalaisfani puukotti Tolkkia.

Viimeksi Stratovarius-yhtyeen entinen kitaristi raivostui Kuorosota-ohjelmalle. Tolkki suuttui, koska Timo Kotipellon vetämä kuoro esitti vuonna 2009 hänen säveltämänsä Hunting High And Low -kappaleen ilman säveltäjän suostumusta ja oli myös sovittanut kappaleen uudestaan.

Nyt Tolkki on perustanut uuden Symfonia-yhtyeen, joka soittaa ensimmäisen keikkansa Finnish Metal Expo -tapahtumassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?