Stefan Richter vierailee Top Chef Suomen tuomarina - Viihde - Ilta-Sanomat

Huippukokki Stefan Richter rakastaa olla röyhkeä

Stefan Richter: Top Chef Suomi, Sub klo 21.00

Huippukokki Stefan Richter söi ravintola Kosmoksessa Helsingissä viime kesäkuussa.­

16.2.2011 6:00

Amerikkalaisen Top Chef -kokkiohjelman viidennen kauden röyhkeä väriläiskä oli suomalaissyntyinen Stefan Richter. Nyt kukkoileva kokki toimii Top Chef Suomen vierailevana tuomarina.

Stefan valikoitui ohjelmaan suorasukaisuutensa ansiosta. Suomalaisille ominaisesta ujoudesta ja nöyristelystä miehessä ei ole hippustakaan.

- Olin paha poika show'n alussa, mutta lopulta minua pidettiin hyvänä tyyppinä. Olin show'n paras kokki, ja myös muut kilpailijat tiesivät sen. Ihmiset pitivät asenteestani: olen hyvin suorasukainen. En teeskentele tai pelaa pelejä.

Vaikka tosi-tv-ohjelmiin yleensä liitetään mehukkaat juonittelut, Stefan kertoo, että kilpailun aikana syntyi myös ystävyyssuhteita.

- Kutsuin kilpailijakollega Hosea Rosenbergin viime heinäkuussa kanssani Suomeen Suonenjoen kesämökilleni kalastamaan ja saunomaan. Olimme ostaneet lennot ja kaikki, mutta valitettavasti emme päässeet, koska ravintolani avaaminen Santa Monicassa vei kaiken aikani.

Nyt kilpailua suorasukaisesti tuomaroiva kokki sanoo pokkana, että hänellä eivät puntit tutisseet tuomareiden edessä.

- Tiedän osaavani laittaa ruokaa. En voisi välittää vähempää, mitä minusta muuten ajatellaan. Ja lopulta kyse on vain tv-show'sta.

Show muutti kuitenkin Stefanin elämää. Hän on avannut useita ravintoloita, ja suunnitelmissa ovat ravintolat myös Tampereelle ja Helsinkiin.

- Top Chef toi rahaa ja kuuluisuutta. Minut tunnistetaan, minne tahansa menenkin. On aika kiintoisaa, miten ihmiset jähmettyvät kohdatessaan julkkiksia.

Hiljattain kihlautunut Stefan tuli show'ssa tunnetuksi pelimiehenä, joka vikitteli lähes kaikkia naiskilpailijoita. Maailman kuumimmaksi kokiksi useampaan otteeseen valittua Padma Lakshmia, ohjelman juontajaa, Richter silmäili useampaan otteeseen. Hän kertoo tavanneensa Padmaa myös ohjelman ulkopuolella.

- Oletkos nähnyt kuvia Padman lapsesta? Hän ei ole koskaan paljastanut lapsen isää... Lapsella on skandinaavisen siniset silmät, Richter letkautti silmiään osoittaen viime kesänä IS:lle.

Top Chefin tuomarit Stefan Richter ja Hans Välimäki maistelivat kilpailijoiden buffet-tarjoiluita Subin lehdistötilaisuudessa.­

Stefan Richter sijoittui toiseksi amerikkalaisen Top Chefin viidennellä kaudella.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?