Lady Gagan albumit hävisivät Spotifysta - Viihde - Ilta-Sanomat

Lady Gagan albumit palasivat Spotify-palveluun

Lady Gaga on ollut musiikkipalvelun kuunnelluimpia artisteja.

ladygaga­

13.2.2011 22:06 | Päivitetty 14.2.2011 12:58

Internetin Spotify-musiikkipalvelun kuunnelluimpiin artisteihin lukeutuvan Lady Gagan albumit hävisivät palvelusta. Maanantaina paljastui, että kyseessä oli tekninen vika Spotifyssa. Albumit palautuivat takaisin palveluun tänään. 

Lady Gagan 2009 ilmestynyt albumi The Fame Monster oli Spotifyn suomalaisten käyttäjien toiseksi eniten kuuntelema albumi viime vuonna. Aiempi albumi The Fame (2008) ylsi samalla listalla kymmenenneksi kuunnelluimmaksi. Yksittäisten kappaleiden listalla Lady Gagan Alejandro oli Suomessa viime vuoden toiseksi kuunnelluin.

Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Espanjassa Lady Gagan The Fame Monster oli viime vuoden kuunnelluin Spotify-albumi.

Lady Gagan albumit näkyvät yhä Spotifyn tämän hetken kuunnelluimpien albumien listalla sijoilla 8 ja 64. The Fame Monsterin Spotify-linkki antaa kuitenkin kuunneltavaksi vain yhden kappaleen, myös singlenä julkaistun Telephonen. The Fame -albumin linkin napsauttaminen sen sijaan johtaa virheilmoitukseen "albumia ei löydy".

Ruotsalaista Spotify-palvelua on arvosteltu voimakkaasti tekijänoikeuskorvausten pienuudesta. Ruotsalaislehti Expressen uutisoi marraskuussa 2009 Lady Gagan saaneen miljoonasta kuunnellusta kappaleesta korvauksia vain 2300 kruunua (noin 220 euroa), josta puolet meni Lady Gagan levy-yhtiölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?