Hurmaavat burleskitähdet esiintyivät Suomessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Hurmaavat burleskitähdet esiintyivät Suomessa

Suomen elokuvateattereissa on nähty lyhyen ajan sisään kaksi burleskitaiteesta kertovaa elokuvaa.

9.2.2011 8:39

Amerikkalaisen poptähden Christina Aguileran tanssi- ja laulutaitojen varaan rakennettu Burleski-elokuva on parhaillaan nähtävissä teattereissa. Elokuva ei tosin anna todellista kuvaa suositun viihdemuodon todellisuudesta.

Ilta-Sanomien elokuva-arvostelija Taneli Topelius arviossaan totesikin, "Burleski on kuitenkin ennen kaikkea musikaalin väljemmillä säännöillä pelaava tanssi- ja musiikkielokuva”.

Sen sijaan, viime vuoden lopussa teattereissa kiertänyt burleski-elokuva Kiertue, henkii puolidokumentaarisessa draamassaan aitoa burleskia. Kiitos erityisesti elokuvaa tähdittävien aitojen burleskitähtien. He esittävät elokuvassa omaa itseään, tuoden valkokankaalle aitoja burleskinumeroita.

Elokuvan pääesiintyjät vierailivat juuri Suomessa Helsinki Burlesque Festival -tapahtumassa, jossa esiintyi kaksi elokuvan kolmesta tähdestä, Kitten on the Keys ja Mimi Le Meaux.

Kitten on the Keys flirttaili vauhdikkaasti yleisön kanssa pikkutuhmilla vitseillään, yhdistäen laulun ja soittamisen stand-up-komiikkaan. Mimi Le Meaux esiintyi perinteisemmin, vauhdilla ja tyylillä.

Myös elokuvan kolmatta pääosaa esittävä yhdysvaltalainen Dirty Martini on esiintynyt Suomessa, muun muassa Tampereella 2009 järjestetyssä BigBand & Burlesque -tapahtumassa.

Katso elokuvan tähtien esitykset ja näytteitä Kiertue-elokuvasta oheiselta videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?